Društvo

Nagla promena vremena - sunce smenjuju oblaci i kiša, košava ne posustaje

Komentari

Autor: Euronees Srbija

06/10/2021

-

07:27

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Stižu prve jesenje kiše. Sunce su zamenili kišonosni oblaci, dok košava ne posustaje. I danas se na jugu Banata očekuju orkanski udari sa brzinom većom od 100 kilometara na čas, a dnevna temperatura ići će do 21 stepen Celzijusa, rekla je urednica vremenske prognoze na Euronews Srbija i meteorolog Milena Lazarević.

"Iznad Srbije je izražen gradijent vazdušnog pritiska kao posledica ciklona na jugozapadu i anticiklona na severoistoku. Košava će zato i danas duvati širom Srbije. Najjači udari biće zabeleženi u oblasti Dunava, u Pomoravlju i na jugu Banata. U Banatu će danas, zbog orkanskih udara i brzine veće od 100 kilometara na čas, biti upaljen najviši stepen upozorenja-crveni meteoalarm", kaže ona i savetuje na oprez zbog jakog vetra jer, kako objašnjava, može doći do prevrtanja vozila, kao i mogućeg pucanja grana drveća.

Tanjug/Zoran Žestić

 

Maksimalna temperatura danas biće osetno niža nego juče i kretaće se od 17 do 21 stepen Celzijusa, a na osećaj sevežine uticaće i košava.

"U danu pred nama oblačno, kišovito i osetno svežije. Prepodne kiša će najpre padati u zapadnim predelima, gde su mogući i kratkotrajni lokalni pljuskovi. Kako dan bude odmicao tako će se kišna zona proširiti na celu Srbiju", kaže ona.

Vetrovito ostaje i narednih dana, tačnije sve do vikenda. Košavu će pratiti oblaci, povremeno i kiša, ali je važno istaći da će iz dana u dan biti sve svežije. Dnevna temperatura približiće se jutarnjoj, tako da u najtoplijem delu dana, u drugom delu sedmice neće prelaziti 15 podeljak, dok će do slabljenja vetra doći tek od subote.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija