Društvo

Srednje škole će u osam gradova i opština raditi po kombinovanom modelu, nijedna škola ne ide kompletno onlajn

Komentari

Autor: S.T.

08/10/2021

-

10:56

Srednje škole će u osam gradova i opština raditi po kombinovanom modelu, nijedna škola ne ide kompletno onlajn
Srednje škole će u osam gradova i opština raditi po kombinovanom modelu, nijedna škola ne ide kompletno onlajn - Copyright Euronews, profimedia, Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

Tim za škole doneo je odluku da se drugi model, kombinovani - dan u školi, dan od kuće primenjuje od naredne nedelje u srednjim školama u  osam  lokalnih samouprava.

Srednje škole će po kombinovanom modelu raditi u Beogradu, Velikoj Plani, Vlasotincu, Vrnjačkoj Banji, Lajkovcu, Lebanu, Temerinu, Šapcu.

NIjedna škola neće kompletno raditi po trećem modelu, koji podrazumeva onlajn nastavu.

Pre donošenja odluke, za svaku lokalnu samoupravu razmatrani su opšta epidemiološka situacija, podaci iz nadzora o obolevanju od kovid-19 kod učenika i nastavnika, kao i podaci o utvrđenim klasterima obolelih, odnosno broju odeljenja koja su prešla na treći model nastave usled obolevanja učenika.

U svim ostalim osnovnim i srednjim školama u Srbiji se primenjuje prvi model organizacije obrazovno-vaspitnog rada koji podrazumeva neposrednu nastavu u školama.

Zaraženi učenici i nastavnici

Prema podacima iz nadzora preuzetim iz elektronskog sistema "Servis javnog zdravlja" koje je Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dostavio Institut za javno zdravlje "Milan Jovanović Batut" u nedelji od 27. septembra do 6. oktobra 2021. godine broj obolele dece školskog uzrasta od 6 do 18 godina je bio 2774 (0,35 odsto) obolelih.

U osnovnim i srednjim školama na teritoriji Srbije, ukupno je 71 (0,18 odsto) odeljenje (16 i manje učenika), koje je zbog najmanje tri slučaja infekcije učenika u odeljenju promenilo način organizacije rada sa neposrednog rada na onlajn nastavu u poslednjih 10 kalendarskih dana. 

Ukupno je 992 (2,48 odsto) odeljenja (17 i više učenika) koja su zbog najmanje dva slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog na kombinovani model u poslednjih 10 kalendarskih dana i 120 (0,30 odsto) grupa u kojima se iz kombinovanog modela nastave prešlo na onlajn (pojava tri slučaja infekcije učenika) u poslednjih 10 kalendarskih dana.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija