Društvo

U Srbiji danas toplo i vedro, zahlađenje za vikend - na planinama sneg

Komentari

Autor: Euronews Srbija

18/10/2021

-

07:25

U Srbiji danas toplo i vedro, zahlađenje za vikend - na planinama sneg
Parkić - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

veličina teksta

Aa Aa

U Srbiji će biti pretežno sunčano i vedro uz dnevnu temperaturu oko proseka. Živa u termometru danas će biti oko 18 podeoka, dok će u Beogradu biti do 16 stepeni Celzijusa.

"Iznad Srbije raste vazdušni pritisak jer se zapadno pozocionirao snažan anticiklon. U anticiklonu vetar je slab, pa ovog jutra ima mestimične magle, ali i mraza. U nastavku dana u većini mesta pretežno sunčano i vedro", kaže urednica vremenske prognoze na Euronews Srbija i meteorolog Milena Lazarević.

Ona je navela da će maksimalna temperatura biti osetno viša od jutarnje. U najtoplijem delu dana kretaće se od 14 stepeni Celzijusa na jugu do 18 na istoku. U Beogradu danas živa u termometru ostaće na 16 podeljku.

Tokom većeg dela dana duvaće slab do umeren severoistočni vetar. Narednih dana-potpuna stabilizacija i vreme karakteristično za pozno leto.

"Da jesen uveliko traje ukazivaće sveža i maglovita jutra. Drugi deo nedelje biće toplliji, temperatura će na kratko preći 20 podeljak kao uvod u novo pogoršanje i zahlađenje koje će Srbiju zahvatiti u subotu", istakla je ona.

Za dane vikenda zabeleće se visoke planine.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija