Društvo

Pred nama najhladniji dan ove nedelje, temperatura do 10°C: Uskoro nam stižu i topliji dani

Komentari

Autor: Euronews Srbija

15/10/2021

-

07:41

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Na severu zemlje suvo i pretežno sunčano, na jugu i istoku kiša - temperatura do 10 stepeni Celzijusa, rekla je urednica vremenske prognoze na Euronews Srbija i meteorolog Milena Lazarević i navela da je pred nama najhladiniji dan ove sedmice.

"Iznad Srbije raste vazdušni pritisak, ali se zbog blizine ciklona u Jonskom moru slaba kiša očekuje i danas", rekla je Lazarević.

Kako je rekla, dnevna temperatura danas je ispod proseka, dok će na planinama biti tri do četiri stepena iznad nule.

"Kiša će danas padati samo u istočnim i jugoistočnim predelima naše zemlje, dok će u ostalim krajevima biti suvo u Vojvodini i pretežno sunčano", kaže Lazarević.

Ističe da će u većini mesta duvati slab do umeren vetar severnog i severoistočnog pravca,a nakon hladnog jutra i dan će biti prilično svež za ovo doba godine. 

"U najtoplijem delu dana temperatura će se kretati od sedam do 10 stepeni Celzijusa, što je osetno niže od proseka za ovo doba godine. Inače, prosečna temperatura koja bi u ovom periodu trebalo da bude jeste oko 18 stepeni", objašnjava ona.

Narednih dana prijatnije i stabilnije vreme, ali i dalje sveže za drugu polovinu oktobra. Biće mirno i tiho, u pojednim mestima gotovo da neće biti ni vetra što će omogućiti formiranje magle i sumaglice.

Toplije vreme sa temperaturom u okvirima višegodišnjeg proseka očekujemo u prvim danima naredne sedmice.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija