Društvo

Korona presek: Više od 7.000 novozaraženih, preminule 63 osobe

Komentari

Autor: Euronews Srbija

26/10/2021

-

15:14

Korona presek: Više od 7.000 novozaraženih, preminule 63 osobe
Korona presek: Više od 7.000 novozaraženih, preminule 63 osobe - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

U Srbiji je za poslednja 24 sata testirano 26.498 ljudi, od čega je pozitivno njih 7.840. Od posledica bolesti kovid 19 preminule su 63 osobe.

Na respiratorima se nalazi 267 pacijenta.

Da podsetimo, juče je u Srbiji na koronavirus testirano 19.718 osoba, a registrovano je 5.908 novih slučajeva zaraze. Preminula je 61 osoba.

 

 

Povećava se broj hospitalizovanih pacijentata, a u KBC Zvezdara na bolničkom lečenju je 397 pacijenata koji boluju od kovida 19, a od toga 50 njih smešteno je u intenzivnoj nezi, sa teškom kliničkom slikom, izjavila je dr Vladanka Stefanović, anesteziolog i koordinator za kovid ove bolnice. Ona je ukazala da slobodnih mesta na intenzivnoj nezi trenutno ima pet ili šest, a i ta mesta u toku dana će se popuniti pacijentima kojima se stanje pogorša i koji pristižu na intenzivnu negu.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da epidemiološka mera uvođenja kovid propusnica daje predviđene rezultate i dodao da se zalaže za to da se ta mera produži na 24 sata.

"Ova mera daje željene rezultate, povećava se obim vakcinisanih, a druga stvar imate bezbedniji prostor za sve one koji se nađu na mestima gde te mere važe. Zalažem se da se to proširi na 24 sata, ne vidim nikakav problem za to jer maltene cela Evropa i veći deo sveta živi tako, to su okolnosti koje moraju da se prihvate", rekao je Lončar za Tanjug.

Kovid propusnice počele su u Srbiji da važe u subotu, a kažnjavanje za nepoštovanje ove mere počelo je u ponedeljak uveče.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija