Društvo

Anticiklon diže temperaturu: Posle hladnog jutra na dva stepena Celzijusa, stiže potpuno drugačiji vikend

Komentari

Autor: Euronews Srbija

19/11/2021

-

07:33

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Posle hladnog jutra danas nas očekuje pretežno oblačno vreme, sa povremenim sunčanim periodima, a slaba sipeća kiša padaće samo u brdsko - planinskim predelima jugozapadne Srbije.

Prolazak hladnog fronta obeležila je povećana oblačnost i severozapadni vetar, ali i pad temperature od nekoliko stepeni. Nakon njegovog prolaska, iznad naše zemlje postepeno se uspostavlja polje visokog vazdušnog pritiska koje će u narednim danima doneti delimično razvedravanje, kaže meteorolog Euronews Srbija Ljubica Gojković.

Tanjug/Tara Radovanović

 

Severozapadni vetar koji duva i danas, doneo nam je nešto svežiju vazdušnu masu. Jutarnja i dnevna temperatura kretaće se oko normale za ovo doba godine. Minimalna izmerena bila je od 2 do 7 stepeni, a maksimalna dnevna biće oko 10 stepeni Celzijusa.

Jači udari vetra očekuju se samo u Timočkoj krajini, a u ostatku zemlje duvaće zapadni i severozapadni vetar umerenim i povremeno pojačanim intenzitetom.

Usled premeštanja anticiklona prema istoku, Srbija će se za vikend naći u njegovom središtu. To će uzrokovati da vreme bude vedro i mirno, a temperatura u porastu. 

Tanjug/Dragan Kujundžić

 

U nedelju vetar iz južnih pravaca donosi otopljenje, te možemo očekivati da temperatura mestimično dostigne i do 15 stepeni. 

Toplo i sunčano vreme neće dugo potrajati jer nam već u ponedeljak popodne pristiže ciklon sa Mediterana koji će Srbiji doneti nešto veću količinu padavina. 

Iskoristite predstojeći vikend za boravak u prirodi, dalje od gradskih gužvi, jer nam stabilna atmosferska situacija donosi i povećano zagađenje vazduha.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija