Društvo

U školama u Srbiji danas kao pre korone, svi učenici u klupama - čeka se odluka o produženju zimskog raspusta

Komentari

Autor: Fonet

22/11/2021

-

08:30

U školama u Srbiji danas kao pre korone, svi učenici u klupama - čeka se odluka o produženju zimskog raspusta
U školama u Srbiji danas kao pre korone, svi učenici u klupama - čeka se odluka o produženju zimskog raspusta - Copyright Tanjug/Sava Radovanović, profimedia, Tanjug AP/Alastair Grant, Euronews

veličina teksta

Aa Aa

U svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji od danas učenici nastavu pohađaju po prvom, neposrednom modelu, što znači da će svi biti u odeljenju.

Tim za praćenje i koordiniranje primene preventivnih mera u radu škola saopštio je u petak da je doneo odluku da đaci u svim školama nastavu od ponedeljka pohađaju uživo.

Prema podacima iz nadzora preuzetim iz elektronskog sistema "Servis javnog zdravlja" koje je Ministarstvu prosvete dostavio Institut za javno zdravlje "Milan Jovanović Batut", u nedelji od 8. do 18. novembra broj obolele dece školskog uzrasta od 6 do 18 godina je bio 2.505, odnosno 0,33 odsto obolelih. 

Podsetimo, sednica Kriznog štaba za borbu protiv virusa korona trebalo bi da bude održana ove sedmice, a na stolu je nekoliko tema o kojima će se razgovarati - produženje zimskog raspusta, kovid propusnice da važe 24 sata, ali i da se prošire na druge objekte: teretane, salone za ulepšavanje. Lekari će tražiti i da se zabrane koncerti na trgovima za Novu godinu.

U poslednjih nekoliko dana smanjuje se broj novozaraženih virusom korona. Nadležni tvrde da je produženje jesenjeg raspusta, ali i uvođenje kovid propusnica posle 20 sati u ugostiteljske objekte dalo rezultate. Situacija jeste bolja, ali napominju da ne sme biti opuštanje, već se mora krenuti u jaču kampanju za vakcinaciju.

Epidemiolog i član Kriznog štaba prof. Branislav Tiodorović rekao je nedavno za Euronews Srbija da posebno brinu predstojeći božićni i novogodišnji praznici, te da će medicinski deo Kriznog štaba tražiti da se produži zimski raspust.

"Jedna od opcija je da zimski raspust počne za sve (Vojvodina i ostatak Srbije) 15. decembra, a druga je da raspust bude pred katolički Božić 23. decembra. Tradicionalno, građani Srbije koji rade u Zapadnoj Evropi dolaze pred katolički Božić na odmor. Zato je važno da raspustom obuhvatimo sve praznike", rekao je ranije za Euronews Srbija dr Tiodorović.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija