Društvo

Prvi dan 2022. sunčan, temperatura i do 16 stepeni, od utorka zahlađenje

Komentari

Autor: Tanjug

01/01/2022

-

08:44

Prvi dan 2022. sunčan, temperatura i do 16 stepeni, od utorka zahlađenje
Prvi dan 2022. sunčan, temperatura i do 16 stepeni, od utorka zahlađenje - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Republicki hidrometeoroloski zavod (RHMZ) saopštio je da nas prvog dana 2022. godine očekuje sunčano vreme sa jutarnjim temperaturama od jedan do sedam stepeni, dok će najviša dnevna biti od 12 do 16 stepeni.

Tokom jutra na zapadu i jugozapadu mestimično će biti magle. U Beogradu će ujutru na širem području grada biti kratkotrajna magla, dok će tokom dana biti pretežno sunčano vreme. Vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni. Jutarnja temperatura od 4 do 7, najviša dnevna oko 14 stepeni.

Od nedelje do utorka nas očekuje umereno do potpuno oblačno i suvo sa dnevnom temperaturom znatno iznad proseka - u većini mesta od 11 do 16 stepeni.

U utorak uveče na severu jače naoblačenje s kišom, koje će se u sredu proširiti na celu zemlju, a u toku noći u zapadnim, centralnim i južnim krajevima uz pad temperature preći u sneg uz stvaranje pokrivaca, pre svega u brdsko-planinskim predelima.

Od petka hladnije, uglavnom suvo sa slabim, ponegde i umerenim jutarnjim mrazevima i dnevnom temperaturom u granicama proseka - od 1 do 5 stepeni.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija