Društvo

Sneg usporava saobraćaj, moguća pojava poledice

Komentari

Autor: Tanjug

10/01/2022

-

07:52

Sneg usporava saobraćaj, moguća pojava poledice
Sneg usporava saobraćaj, moguća pojava poledice - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Putevi Srbije upozoravaju da zbog najavljenih niskih temperatura postoji mogućnost pojave mestimične poledice na putevima.

Snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 centimetara na teritoriji , Beograda, Ivanjice, Kosova, Kragujevca, Kruševca, Novog Pazara, Požarevca, Užica, Valjeva, Vranja, Zaječara. Snega ima i na putevima na teritoriji Beograda, Čačka, Ivanjice, Kosova, Kragujevca, Kruševca, Novog Pazara, Požarevca, Užica, Vranja, Zaječara.

Na području Zaječara ima sitnih odrona duž nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima, zasecima.

Najviše ih ima na putu I B 34 (Ðerdapska magistrala),na II A 221 (klisura Korenatac), na II A 222 (Babin Zub) i na II A 217 (Klisura Bovan), gde se savetuje oprezna vožnja i pridržavanje saobraćajne signalizacije, koja obaveštava o odronima. Postoji mogućnost pojave magle na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka. Prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni. Putevi Srbije savetuju vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, trebalo bi da voze oprezno i pažljivo.

Na auto-putu E-763, na otvorenim deonicama i u zoni tunela "Brđani", "Šarani", "Savinac", kao i na auto-putu E-80, u zoni tunela "Sarlah", "Pržojna padina" i "Progon" - usled snežnih padavina smanjena brzina kretanja vozila.

Brzina kretanje je zbog snega smanjena i na auto-putu E-763, u zoni tunela Brančić i petlji Ljig, kao i na auto-putu E-80, u uticajnoj zoni tunela Bancarevo. 

Na području Užica i Bajine Bašte, zbog snežnih padavina na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila na svim putnim pravcima.

Na graničnom prelazu Horgos ceka se šest sati

Prema informacijama AMSS na graničnom prelazu Horgoš zadržavanje na teretnim terminalima je šest sati, na Kelebiji dva sata, a na Batrovcima se na izlazu čeka 180 minuta.

Na putničkim terminalima nema zadržavanja. Zbog božićnih praznika produženo je radno vreme graničnog prelaza Bajmok - Bačalmaš. Do 16. januara radiće u vremenskom intervalu od 7, 00 do 24, 00 časa. Produženo je radno vreme i graničnog prelaza Bački Vinogradi - Ašothalom koji će do 15 janura raditi u periodu od 7,00 do 22,00 časa.

Zbog nezgode saobraćaj se odvija zaustavnom trakom

Na auto-putu E-75, na deonici Aleksinački Rudnici - Ražanj u smeru ka Beogradu saobraćaj se odvija zaustavnom saobraćajnom trakom, zbog saobraćajne nezgode.

Za saobraćaj je zatvorena vozna i preticajna saobraćajna traka, a ekipe su na terenu, saopštili su Putevi Srbije. Apeluju na vozače da voze pažljivo i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.

Javnost će biti blagovremeno obaveštena o normalizaciji saobraćaja na navedenom putnom pravcu.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija