Društvo

U leskovačkom porodilištu beba stara devet dana zaražena virusom korona, majka nije bila pozitivna na porođaju

Komentari

Autor: S. T.

19/01/2022

-

13:32

U leskovačkom porodilištu beba stara devet dana zaražena virusom korona, majka nije bila pozitivna na porođaju
Porodilište - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Beba stara devet dana zaražena je virusom korona u porodilištu Opšte bolnice u Leskovcu. Ona je, zajedno sa majkom, prebačena u KC Niš i obe su dobro.

To je za Euronews Srbija potvrdio direktor Opšte bolnice u Leskovcu dr Nebojša Dimitrijević.

"Na prijemu u bolnicu trudnica je bila negativna. Porodila se 10. januara, beba je bila dobro, teška 4.200 grama. Nakon toga promenila se situacija, urađen je test i ispostavilo se da je beba pozitivna. Dobro su i mama i beba. Po protokolu zaražene trudnice, porodlje i bebe šaljemo za Niš, tako da su i mama i beba u KC Niš", naveo je Dimitrijević.

Kako kaže imao je sastanak sa epidemiolozima Zavoda za javno zdravlje i preduzeli su sve što im je naloženo. Testirali su sve zaposlene sa Odeljenja ginekologije i akušerstva i neonatologije i ispostavilo se da je 15 zaposlenih bilo pozitivno, ali da nisu imali nikakve simptome.

"Od tada svakoga dana radimo testiranje zaposlenih, da se proveri period inkubacije. Ne povećava se broj zaraženih. I pacijente smo odvojili. Žene koje su već bile u bolnici i one koje tek sada primamo nisu zajedno. One koje su bile u bolnici njih testiramo svaki dan. Situacija je pod kontrolom", kaže on.

Obavljena je i kompletna dezinfekcija i čišćenje prostora. 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija