Društvo

Srbija inovira - odabrana četiri domena s najvećim potencijalom za tehnološke inovacije

Komentari

Autor: Euornews Srbija

24/01/2022

-

14:10

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Projekat Srbija inovira završio je istraživanje i odabrao četiri domena sa najvećim potencijalom u pogledu tehnoloških inovacija. Među njima su visoka tehnologija u industriji poljoprivrede i hrane, gejming okruženje i virtuelna reklanost, web 3 i blokčejn tehnologije kao i napredna rešanja u medicinskoj tehnologiji i biotehnologiji oko kojih će formirati superklastere

Javni poziv koji traje do 28. februara je upućen konzorcijumima koji bi trebalo da se sastoje najmanje od jedne velike i jedne male kompanije i startapa i predstavnika naučne zajednice i oni bi trebalo da apliciraju s projektima iz odabranih domena. 

Aleksandra Popović, direktorka projekta Srbija inovira je gostujući u emisiji Euronews jutro navela da je u širem izboru bilo deset projekata i da izbor nije bio lak, ali da su na samom  početku postavljeni jasni kriterijumi - izabrani su domeni s najvećim ekonomskim potencijalom, odnosno oni koji mogu da naprave nove vrednosti, oni s inovacionim i naučnim potencijalom i oni koji lako mogu da se preliju iz naučnog razvoja u privredu.

Opširnije o organizaciji superklastera i prijavama na javni poziv u prilogu Euronews Srbija.

Komentari (0)

Srbija