Društvo

Gužve u pograničnim mestima Srbije, građani BiH čekaju red za vakcinaciju

Komentari

Autor: Euronews

05/06/2021

-

13:43

Gužve u pograničnim mestima Srbije, građani BiH čekaju red za vakcinaciju
Gužve u pograničnim mestima Srbije, građani BiH čekaju red za vakcinaciju - Copyright EPA/AHMAD YUSNI

veličina teksta

Aa Aa

Zbog dolaska stanovnika Bosne i Hercegovine u Srbiju na vakcinaciju, velike gužve beleže se na punktovima u gradovima blizu granice.

Nakon što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio kako će se državljani Bosne i Hercegovine ponovo moći da se vakcinišu u Srbiji, prvog dana vikenda primetan je veliki odziv.

Jedan od gradova u kojem je od ranih jutarnji sati zabilježen veći broj stanovnika je i Priboj u kojem se Ispred Doma zdravlja od jutarnjih sati beleže redovi u kojima su većinom građani BiH, prenosi portal Klix.

Prema informacijama tog portala, vakcinacija u Priboju odvija se bez većih problema.

Sama procedura oko procesa vakcinacije je, kako ističu građani BiH jednostavna, a svi koji dođu na vakcinaciju popunjavaju formular i uzimaju redni broj na osnovu kojeg mogu proceniti kada će doći na red.

FOTO TANJUG/ BEOINFO/ PREDRAG MITIC

 

Veliki broj građana BiH je već juče krenuo prema Srbiji kako bi obavili proces vakcinacije, što je stvorilo i gužve na putevima.

Pored pograničnih delova, vakcinaciju je moguće izvršiti u bilo kojem gradu u Srbiji, a potreban je samo lični identifikacioni dokument.

"Vakcine za ceo region"

Predsednik Srbije je ranije poručio da Srbija ima dovoljno vakcina za ceo region i pozvao građane BiH da se vakcinišu.

"Mogu potpuno besplatno da se vakcinišu i da dobiju sertifikat o tome kao i građani Srbije", rekao je Vučić ističići da imamo dovoljno vakcina, kao i da smo uspeli u poslednjih dvadesetak dana da vakcinišemo novih oko 630.000 - 640.000 građana.

Takođe, Vranju će danas i sutra protiv koronavirusa biti vakcinisana nova grupa od oko 800 građana Severne Makedonije.

Kako je saopštio Srpski kulturno-informativni centra Spona iz Severne Makedonije, imunizacija u Vranju je koordinisana iz Kabineta predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Ministarstva zdravlja Srbije.

Spona podseća da je predsednik Vučić tražio od Vlade Srbije da omogući besplatnu vakcinaciju građanima Severne Makedonije u Srbiji.

Ministar zdravlja Severne Makedonije Venko Filipče ocenio je danas inicijativu predsednika Srbije za besplatnu vakcinaciju gradana te zemlje kao akt dobrosusedstva koji Skoplje poštuje.

Komentari (0)

Srbija