Društvo

Smena sunca i oblaka, krajem sedmice prestanak padavina - temperatura danas do osam stepeni Celzijusa

Komentari

Autor: Euronews Srbija

02/02/2022

-

07:13

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

I današnji dan obeležiće smena sunčanih i oblačnih perioda i prolazno naoblačenje praćeno mešovitim padavinama. Đenovski ciklon koji nam je juče doneo kišu i sneg, uz manje povećanje visine snežnog pokrivača u brdsko - planinskim predelima, danas se premešta dalje na istok, a Srbij ponovo dolazi pod uticaj ciklona sa severa Evrope, rekla je meteorolog Euronews Srbija Ljubica Gojković

Kako je objasnila, taj ciklon nam je već u ranim jutarnjim satima doneo dodatni priliv vlage koji je uzrokovao da u Vojvodini provejava slab sneg i susnežica.

"Premeštanje ove padavinske zone dalje ka jugu doneće brdsko - planinskim predelima još nekoliko santimetara novog snega. Potpuni prestanak padavina očekuje se sutra u drugoj polovini dana", kaže Gojković.

Tanjug/Dragan Kujundžić

 

Navodi da je ovog jutra bilo malo hladnije nego prethodnog dana i temperatura se kretala od minus šest u Požegi pa do dva stepena Celzijusa, koliko je izmereno u Negotinu. Kaže da ćemo tokom dana imati blago otopljenje u odnosu na jučerašnje vrednosti. 

Krajem nedelje prestanak padavina

"Na severozapadu i zapadu danas do osam stepeni, dok će u Beogradu i Negotinu biti oko šest stepeni Celzijusa. I danas na jugu prohladno sa temperaturom oko tri stepena.Vetrovito će danas biti na severu i istoku Srbije, gde će duvati pojačan zapadni i severozapadni vetar. U ostatku zemlje očekuje se vetar nešto slabijeg intenziteta", kaže Gojković.

I četvrtak će biti vetrovit, ali i malo topliji. Osim na severu gde će i dalje biti oko sedam stepeni Celzijusa, i na jugu će temperatura mestimično prelaziti pet stepeni. 

"Prema trenutnim prognostičkim modelima krajem nedelje se iznad Srbije uspostavlja polje visokog vazdušnog pritiska koje će nam doneti razvedravanje i prestanak padavina. Sneg će još sutra padati u brdsko - planinskim predelima, a od petka vedro, sunčano i suvo u većem delu Srbije. Osim razvedravanja temperatura će mestimično prelaziti 10 stepeni. Za subotu se prognozira još jedna kišna epizoda, ali će nedelja zato biti vedra i sunčana", kaže Gojković. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija