Društvo

Devojci osumnjičenoj za izazivanje saobraćajne nesreće određen pritvor do 30 dana

Komentari

Autor: Tanjug

03/02/2022

-

21:36

Devojci osumnjičenoj za izazivanje saobraćajne nesreće određen pritvor do 30 dana
Devojci osumnjičenoj za izazivanje saobraćajne nesreće određen pritvor do 30 dana - Copyright Tanjug/Dimitrije Goll

veličina teksta

Aa Aa

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Vranju odredio je pritvor do 30 dana Anđeli S. osumnjičenoj za izazivanje saobraćajne nesreće kod Vladičinog Hana 29. januara.

Pritvor joj je određen na predlog tužilaštva da ne bi uticala na svedoke i zbog uznemirenja javnosti, saopšteno je iz suda.

Anđela S. je prethodno na saslušanju u Tužilaštvu, u prisustvu advokata, negirala izvršenje krivičnog dela - teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja, rečeno je Tanjugu u Tužilaštvu.

Tužilaštvo smatra da je delo izvršila sa umišljajem, jer je vozila kola sa probnom vozačkom dozvolom kada nije smela da vozi i to pod uticajem alkohola, brzinom neprilagođenom uslovima na putu, vidljivosti, preglednosti i atmosferskim prilikama.

Predviđena kazna zatvora od dve do 12 godina

Imajući u vidu da su dve devojke poginule, dok je jedna lakše povređena, osumnjičenoj A. S. za ovo krivično delo preti kazna zatvora od 2 do 12 godina.

Odluku o ovom predlogu treba da donese sudija za prethodni postupak Višeg suda u Vranju.

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila oko 4 sata u subotu ujutru, kada je "golf" kojim je upravljala A. S. sleteo sa kolovoza u Južnu Moravu kod mesta Džep u blizini Vladičinog Hana, stradale su dve devojke, od njih četiri koliko je bilo u vozilu.

Telo jedne od nastradalih devojaka K. P. pronađeno je u utorak i izvučeno iz reke. Obdukciju su obavili veštaci Zavoda za sudsku medicinu i očekuje se njihov nalaz.

A. S. je vozila sa probnom vozačkom dozvolom što znači da nije smela da bude za volanom u trenutku kada se desila nesreća, jer sme da vozi do 23 časa.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija