Društvo

Hoće li se kišno jutro pretvoriti u kišni dan - sa jučerašnjih prolećnih 17 stepeni, u Srbiji danas značajno hladnije

Komentari

Autor: Euronews Srbija

16/02/2022

-

07:13

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Vreme danas u Srbiji - promenljivo oblačno. Padavine koje su tokom noći zahvatile veći deo naše zemlje, zadržavaju se i danas, ali samo u centralnim i južnim predelima. Maksimalna dnevna temperatura neće prelaziti 12 stepeni, a na istoku zemlje i dalje ostaje nešto hladnije sa oko 8 stepeni.

"Ciklon sa Mediterana doneo je veću količinu padavina Jadranskoj obali, a do naše zemlje stigao je kao oslabljen sistem, te su padavine uglavnom slabog i umerenog intenziteta. Na višim planinama tokom noći je provejavao sneg, a biće ga i tokom dana na Kopaoniku i višim predelima jugozapadne Srbije", kaže meteorolog Euronews Srbija  Ljubica Gojković.

Ona je navela da će na severu u ranim poslepodnevnim satima doći do postepenog razvedravanja, međutim južno od Beograda povremeno će padati kiša, sve do večernjih sati.

Tanjug/AP/Michael Probst

 

Jutro je bilo relativno toplo, temperatura se kretala od 2 stepena u Požegi, pa do 8 stepeni u većim gradovima Srbije. Oblaci i kiša sprečavaju zagrevanje tla i vazduha direktnim sunčavim zračenjem, te će danas biti malo svežije nego prethodnog dana. 

Maksimalna dnevna temperatura ipak neće prelaziti 12 stepeni, a na istoku zemlje i dalje ostaje nešto hladnije sa oko 8 stepeni.

Slab vetar promenljivog pravca, sutra će zameniti južno i jugozapadno strujanje koje nam donosi novo otopljenje. Temperatura će u četvrtak ponovo prelaziti 15 stepeni, a nebo će biti prekriveno visokim i srednjim oblacima koji će samo povremeno zaklanjati sunce.

Tanjug/Dragan Kujundžić

 

Pojačan severozapadni vetar prognoza se za petak, a sa njim nam stiže i prolazno naoblačenje. Većih padavina neće biti, ali će temperatura ipak biti u padu za nekoliko stepeni. U subotu ponovo sunčano i toplo, ali već u drugoj polovini dana možemo očekivati naoblačenje sa severa koje će biti praćeno oblacima i hladnijom vazdušnom masom, ali i slabim, mestimičnim padavinama. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija