Društvo

Temperaturni obrt: Danas naoblačenje sa kišom, a ponegde i susnežicom

Komentari

Autor: Tanjug

20/02/2022

-

09:00

Temperaturni obrt: Danas naoblačenje sa kišom, a ponegde i susnežicom
Temperaturni obrt: Danas naoblačenje sa kišom, a ponegde i susnežicom - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Naoblačenje koje će danas ujutro u Vojvodini i zapadnoj Srbiji uslovljavati kišu i susnežicu, u toku dana će se preko centralnih krajeva premeštati dalje ka jugu i istoku Srbije, uz prestanak padavina i delimicno razvedravanje sa severa.

Vetar će biti slab i umeren, severozapadni, do kraja dana u skretanju na južni. Najniža temperatura biće od jedan do pet, a najviša od sedam do 13 stepeni Celzijusa, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

U Beogradu će biti pretežno oblačno i hladnije, ujutro i prepodne povremeno s kišom. U višim delovima grada, na Avali i Kosmaju, ujutru kratkotrajan sneg. Poslepodne suvo, a uveče i u toku noći delimično razvedravanje. Najniža temperatura će biti oko četiri, a najviša oko osam stepeni.

U ponedeljak ujutru i prepodne malo do umereno oblacno, suvo i toplije, a posle podne jače naoblačenje i zahlađenje s kišom i lokalnim pljuskovima, na planinama sa snegom.

U toku noći i u utorak ujutru sneg ponegde i u nižim predelima zapadne, centralne i južne Srbije.

Počeće da duva umeren i jak severozapadni vetar. U sredu promenljivo oblačno i hladnije, povremeno s kratkotrajnom kišom. Na planinama sneg i povećanje visine snežnog pokrivača.

U četvrtak se provejavanje slabog snega očekuje samo u planinskim predelima, a u petak će u svim krajevima biti suvo i malo toplije. Narednog vikenda hladnije, u nižim predelima povremeno kratkotrajna kiša i susnežica, a na planinama sneg.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija