Društvo

Načelnica Dečje bolnice "Dr Dragiša Mišović": Dvostruko manje dece na lečenju u poređenju sa periodom od pre tri nedelje

Komentari

Autor: FoNet

20/02/2022

-

11:21

Načelnica Dečje bolnice "Dr Dragiša Mišović": Dvostruko manje dece na lečenju u poređenju sa periodom od pre tri nedelje
Načelnica Dečje bolnice "Dr Dragiša Mišović": Dvostruko manje dece na lečenju u poređenju sa periodom od pre tri nedelje - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Načelnica Dečje bolnice "Dr Dragiša Mišović" Olivera Ostojić izjavila je danas da se u toj ustanovi na lečenju od koronavirusa nalazi šesnaestoro dece, dvostruko manje nego što je bilo pre tri nedelje.

Ona je za RTS rekla da su u bolnici četiri bebe do godinu dana, a ostalo su deca školskog uzrasta, dodavši da je njihovo zdravstveno stanje dobro i da nema dece na kiseoničnoj terapiji.

Prema njenim rečima, omikron soj koronavirusa nije davao teže kliničke slike, ali su one delovale teže jer su deca bila najmađeg uzrasta.

"Kada imate dete od nedelju dana koje ima temperaturu 38, 39, kada je pospano, malaksalo, kada odbija hranu, ono odaje utisak bolesnog deteta koje se prima u bolnicu i određenim terapijskim procedurama postaje bolje", kazala je Olivera Ostojić.

Kako je navela, deca se u bolnici zadržavaju od pet do sedam dana, a mali broj dece imao je upale pluća. Smanjio se i broj pregleda od pre tri nedelje kada je bilo 50 pacijenata dnevno, a sada je to dvostruko smanjeno.

"Mnogo dece je bilo zaraženo, nadam se da imaju neki imunitet i uz mere mislim da neće biti ovog pika kao što je bio", rekla je Olivera Ostojić. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija