Društvo

Korona presek: Više od 4.000 zaraženih

Komentari

Autor: Euronews Srbija

21/02/2022

-

15:16

Korona presek: Više od 4.000 zaraženih
Korona presek: Više od 4.000 zaraženih - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

U Srbiji je u poslednja 24 sata na koronavirus testirano 17.667 osoba, od čega je bilo pozitivno njih 4.483. Preminulo je 55 judi. Na respiratoru u bolnicama je 136 pacijenata.

Podsetimo, juče su na koronavirus bile pozitivne 3.876 osobe, a preminulo je 62 ljudi.

Mnoge evropske zemlje ukidaju kovid mere. Dragoslav Popović, konsultant za vakcinaciju i predsednik Udruženja za javno zdravlje Srbije kaže da su te zemlje na vrhu po vakcinaciji i dodaje da u Srbiji nije takva situacija i da nije dostignut cilj Svetske zdravstvene organizacije od 70 odsto vakcinisanih. Navodi i da su deca najveća žrtva pandemije, jer su izgubili puno što se tiče obrazovanja.

On je za Euronews Srbija naglasio da je u našoj zemlji i dalje veliki broj zaraženih osoba koronavirusom, da mnogi pacijenti zbog kovida ne mogu da dobiju druge zdravstvene usluge, da je zaražen veliki broj zdravstvenih radnika, te da je Srbija nije na tom nivou da mogu da se relaksiraju mere.

"Situacija koju sada imamo liči na kraj pandemije, posebno u zemljama koje su bile uspešnije u merama prevencije i vakcinaciji. Moramo da budemo svesni da je situacija tamo drugačija a da u Srbiji, i u velikom broju zemalja širom sveta, vakcinacija i druge mere nisu na tom nivou da možemo sada da ih relaksiramo", rekao je on.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija