Društvo

U januaru rođeno 279 beba više u odnosu na isti mesec prošle godine

Komentari

Autor: Fonet

02/03/2022

-

16:47

U januaru rođeno 279 beba više u odnosu na isti mesec prošle godine
Porodilište - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

U januaru ove godine rođeno je 279 beba više nego u istom mesecu prošle godine, rekla je danas pomoćnica ministra u Ministarstvu za brigu o porodici i demografiju Aleksandra Čamagić, saopšteno je iz Ministarstva.

"Nadamo se da će nas ova lepa vest, kad je su pitanju tema demografije, uvesti u neke bolje brojke i statističke računice", kazala je ona tokom radne posete Senti.

Ona je dodala da su većem broju novorođenih, sigurno doprinele i mere populacione politike, kako one na republičkom nivou, koje su od ove godine znatno veće, tako i pomoć porodici na nivou lokalnih samouprava.

"Tek kad kad budemo pokazali brigu o onima koji su nam sve ovo stvorili, bićemo kompletno odgovorni i pokazaćemo da možemo da brinemo i o naraštajima koji dolaze", izjavila je Čamaguć, dodajući da je briga o starima sastavni deo brige o porodici i da su se ljudi iz ovog kraja s tim problemom suočili posebno u vreme pandemije.

Prema njenim rečima, Senta radi puno i na tome da pripadnici različitih naroda imaju kvalitetno obrazovanje na svom jeziku, da nastave obrazovanje i kasnije budu konkurentni na tržištu rada.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija