Društvo

Stacionarno logorovanje vojnika martovske klase, sledi premeštaj u centre za specijalističku obuku

Komentari

Autor: Euronews Srbija

07/04/2022

-

19:40

Stacionarno logorovanje vojnika martovske klase, sledi premeštaj u centre za specijalističku obuku
Stacionarno logorovanje vojnika martovske klase, sledi premeštaj u centre za specijalističku obuku - Copyright Vojska Srbije/ vs.rs

veličina teksta

Aa Aa

U centrima Vojske Srbije za osnovnu obuku u Somboru, Valjevu i Leskovcu, realizuje se stacionarno logorovanje vojnika na služenju vojnog roka generacije "mart 2022", saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

U toku ovog oblika obuke, vojnici u terenskim uslovima prolaze sadržaje taktičke i vatrene obuke i time stiču neophodna znanja i veštine za realizaciju borbenih zadataka u odbrani i napadu, danju i noću.

Težište je na uvežbavanju taktičkih radnji i postupaka na bojištu, kao što su orijentacija, osmatranje, maskiranje, kretanje na terenu, te pravilan izbor zaklona za dejstvo i zaštitu. Vojnici realizuju i sva programom predviđena gađanja.

U nastavku služenja vojnog roka očekuje ih provera obučenosti, na kojoj će se oceniti osposobljenost ove generacije vojnika za izvršenje individualnih zadataka, a zatim i premeštaj u centre za specijalističku obuku, gde će se obučavati za obavljanje dužnosti u okviru svojih rodova i službi, navedeno je u saopštenju.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija