Društvo

Danas sunčano i toplo, temperatura preko 20 stepeni

Komentari

Autor: Euronews Srbija

14/04/2022

-

07:12

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Polako se bližimo kraju druge nedelje aprila, a pred nama su još dva dana toplog, prolećnog vremena. Temperatura oko prosečnih vrednosti i pritisak malo iznad normale i danas će povoljno uticati na većinu hroničnih bolesnika, te se preporučuje boravak na otvorenom i umerena fizička aktivnost, rekla je meteorolog Euronews Srbija Ljubica Gojković.

"Što se vremenskih prilika tiče, danas nas očekuje vedro, sunčano i toplo vreme. Južni vetar na visini donosi nam topliju vazdušnu masu, koja će uzrokovati da maksimalna temperatura prelazi 20 stepeni. Zbog mirnog i sunčanog vremena činiće se da je i malo toplije", kaže Gojković.

Već u petak, dodaje ona, sa severa nam stiže naoblačenje. Nebo će prvo prekrivati visoka i srednja oblačnost, te će se tokom dana smenjivati sunčani i oblačni periodi. Ipak, temperatura je u daljem porastu tako da će petak biti najtopliji dan ove nedelje, mestimično sa temperaturom i do 25 stepeni Celzijusa.

" Ovakvo vreme ipak neće potrajati, jer već u noći između petka i subote počinje da duva hladan severozapadni vetar. On nam donosi oblake, kišu i zahlađenje. Kiša će biti slaba, i zahvataće uglavnom zapadne i jugozapadne predele. U subotu popodne dolazi do delimičnog razvedravanja sa severa, te će u nedelju oblaka biti samo na krajnjem jugu i jugoistoku, gde se u višim planinskim predelima očekuje slab sneg", kaže Gojković. 

Dodaje da će priliv hladne vazdušne mase uzrokovati intenzivan pad temperature, te drugog dana vikenda živa u termometru neće prelaziti 13 stepeni Celzijusa. Hladno vreme nastavlja se i početkom naredne nedelje, uz dodatno razvedravanje i potpuni prestanak padavina.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija