Društvo

Vlada Srbije donela odluku o novoj pomoći zaposlenima - prosvetari dobijaju po 10.000 dinara

Komentari

Autor: Euronews Srbija

20/04/2022

-

12:59

Vlada Srbije donela odluku o novoj pomoći zaposlenima - prosvetari dobijaju po 10.000 dinara
Vlada Srbije donela odluku o novoj pomoći zaposlenima - prosvetari dobijaju po 10.000 dinara - Copyright E-Stock/Dušan Milenković

veličina teksta

Aa Aa

Vlada Srbije je na današnjoj sednici usvojila Odluku da se zaposlenima u osnovnim i srednjim školama, visokoškolskim ustanovama, kao i ustanovama učeničkog i studentskog standarda jednokratno isplati pomoć u neto iznosu od po 10.000 dinara. Kako je soapšteno iz Vlade Srbije, za te namene je u državnoj kasi obezbeđeno 1.600.000.000 dinara za zaposlene u svim nivoima obrazovanja.

Jednokratna novčana pomoć u istom iznosu odlukom Vlade biće isplaćena i zaposlenima u institutima, inovacionim centrima i istraživačima zaposlenim u visokoškolskim ustanovama.

Kako je ranije najavljeno, nakon zdravstvenih radnika, zatim zaposlenih u ustanovama socijalne zaštite na red su došli i prosvetni radnici, koji će između Uskrsa i 1. maja dobiti jednokratnu pomoć države od 10.000 dinara. 

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić u nedelju uveče je najavio da će sektor prosvete dobiti jednokratnu pomoć države i da će biti obuhvaćeno 133.000 zaposlenih u obrazovanju. O tome se govorilo i pre izbora.

"Nismo potvrdili da ćemo povećati plate prosvetarima, rekao sam da razmatramo. A dan nakon izbora su me napali. Sada kažem, prosvetari će primiti 10.000 dinara. Svih 133.000 će dobiti novčanu podršku između 1. maja i Vaskrsa, mi to možemo da izguramo i tu pokazujemo koliko smo odgovorni", rekao je on na TV Pink.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija