Društvo

Sindikati Nezavisnost: Nastavljamo borbu za dostojanstven rad, samo udruženi radnici mogu da ostvare svoja prava

Komentari

Autor: FoNet

30/04/2022

-

11:12

Sindikati Nezavisnost: Nastavljamo borbu za dostojanstven rad, samo udruženi radnici mogu da ostvare svoja prava
Sindikati Nezavisnost: Nastavljamo borbu za dostojanstven rad, samo udruženi radnici mogu da ostvare svoja prava - Copyright Profimedia, Tanjug/Predsedništvo Srbije, Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Ujedinjeni granski sindikati Nezavisnost saopštili su danas da ovogodišnji 1. maj, Međunarodni praznik rada dočekuju sloganom "Opasulji se - organizuj se u sindikat", uvereni da "samo udruženi radnici mogu da ostvare svoja prava".

U Prvomajskom proglasu tog sindikata poručeno je da će nastaviti borbu za zdravo i bezbedno radno mesto, kvalitetne kolektivne ugovore i dostojanstvenu zaradu, kao i da će zahtevati da učestvuje u svim radnim grupama koje će raditi na izmenama i dopunama radnog i socijalnog zakonodavstva u budućnosti.

"Cilj nam je da sindikalno organizujemo sve radnike koji po bilo kom osnovu rade u našoj zemlji i insistiraćemo i da nam to bude omogućeno kroz nova zakonska rešenja", istakli su iz Sindikata Nezavisnost.

Sindikat je naveo da će nastaviti da obrazuje članove Nezavisnosti o svim temama koje su od interesa za njihov svakodnevni sindikalni rad, svesni da samo kao kompetentni sagovornici mogu da pariraju poslodavcima i vlasti.

"Naša spremnost na dijalog ne treba da ostavlja sumnju u našu odlučnost da kada treba protestujemo i štrajkujemo", ukazala je Nezavisnost i pozvala sve organizacije civilnog društva da im se pridruže u daljoj borbi za dostojanstven rad i život u Srbiji.

Nezavisnost je pozvala sve da se zajedno bore protiv svih vidova diskriminacije i nepravde, da podrže koleginice i kolege u njihovoj borbi za radnička prava bez obzira gde rade, kao i na solidarnost sa kolegama u drugim zemljama, jer sindikalna solidarnost ne poznaje nacionalne granice.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija