Društvo

Ministarstvo za rad povodom 1. maja: Stopa nezaposlenosti na istorijskom minimumu

Komentari

Autor: Tanjug

30/04/2022

-

12:15

Ministarstvo za rad povodom 1. maja: Stopa nezaposlenosti na istorijskom minimumu
Ministarstvo za rad povodom 1. maja: Stopa nezaposlenosti na istorijskom minimumu - Copyright Pexels

veličina teksta

Aa Aa

Od suštinske važnosti je da i u narednom periodu svi zajedno aktivno radimo na unapređenju uslova na tržištu rada i povećanju stope zaposlenosti, navodi se u prvomajskoj čestitki Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Ministarstvo ističe da je, uprkos brojnim izazovima, stopa nezaposlenosti u Srbiji na istorijskom minimumu i da iznosi 9,8 odsto, što je veliki rezultat postignut zahvaljujući odgovornoj politici Vlade i predsednika Srbije.

"Strateški cilj Vlada Srbije i Ministarstva bio je, i ostaće i u narednom periodu, bolji status radnika, veće plate i unapređenje zaštite prava zaposlenih, bolji poslovni ambijent, otvaranje novih fabrika i novih radnih mesta", navelo je Ministarstvo za rad.

Poručeno je da samo zajedničkim snagama radnika, poslodavaca i države, Srbija može da nastavi da beleži ovakve rezultate.

"Da ekonomija i privreda budu na još višem nivou, što će istovremeno značiti dalje jačanje Srbije, koja će biti još bolje mesto za život svih građana", navodi se u čestitki.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija