Društvo

Kažnjeno 25 izletnika zbog parkiranja na zelenim površinama i šest zbog paljenja vatre, pojačana kontrola i danas

Komentari

Autor: Tanjug

02/05/2022

-

13:07

Kažnjeno 25 izletnika zbog parkiranja na zelenim površinama i šest zbog paljenja vatre, pojačana kontrola i danas
Nepropisno parkiranje - Copyright Tanjug/Tara Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Proslava Prvog maja na beogradskim izletištima je protekla relativno mirno, izjavio je rukovodilac sektora za unutrašnju kontrolu Komunalne milicije Ranko Šekularac i naveo da je sankcionisano 25 ljudi zbog parkiranja na zelenim površinama i parkovima, kao i da je bilo šest prijava za paljenje vatre na mestima gde to nije dozvoljeno.

"Bilo je još izolovanih slučajeva gde nismo pisali kazne. Malo smo juče bili tolerantniji, pa smo upozorenjima uspostavljali narušeni komunalni red", poručio je Šekularac za Tanjug.

On je rekao da se u poslednjih nekoliko godina beleži veliki broj posetilaca na beogradskim izletištima, a po prvi put patrole Komunalne milicije su bile i na rubnim izletištima - na padinama Kosmaja.

Šekularac je naveo da će se i danas intenzivno i pojačano obavljati kontrola i apelovao na građane da se pridržavaju svih propisanih normi.

Euronews/Nataša Jovanović

 

"Apelujem da se roštilj pali isključivo na mestima koja su za to namenjena i da prirodu ostavimo u onakvom stanju u kakvom smo je zatekli", naglasio je Šekularac.

Za vikend bilo i 10 prijava zbog buke

On je naveo i da je vikend za nama obeležio i problem buke u ugostiteljskim objektima i stambenim zgradama.

"Tom prilikom imali smo 10 prijava i u dve situacije smo pisali prekršajne naloge, dok je u jednom ugostiteljskom objektu prekoračena buka u vidu 63 decibela u zoni u kojoj je propisana gornja vrednost 45 decibela", dodao je Šekularac.

Na pitanje da li sada ima manje prijava za buku, nakon što je krajem januara usvojena Odluka o načinu kontrole nivoa buke iz ugostiteljskih objekata, Šekularac odgovara potvrdno i dodaje da je preventivno intenziviran rad i kontrola te vrste komunalnog reda.

"Smatramo da su ona mesta koja su nam do sad bila karakteristična, kao što su Cetinjska i Skadarlija, u velikoj meri u tim pravnim normama, jer nemamo više toliko prijava kao što ih je bilo ranije", zaključio je Šekularac.

Preporuka za vas

10 izletišta u Srbiji koja su procvetala tokom pandemije: Za dobru fotografiju se čekalo na red

Komentari (0)

Srbija