Društvo

Temperatura danas ide na 33 stepena, ali pre novog toplotnog talasa sledi još jedno zahlađenje

Komentari

Autor: Euronews Srbija

14/07/2022

-

07:58

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Priliv tople vazdušne mase juče nam je doneo prijatnu letnju temperaturu, sunčano vreme i postepeno slabljenje vetra, što je omogućilo da ovog jutra bude malo toplije nego prethodnih dana, kaže meteorološkinja Euronews Srbija Ljubica Gojković.

U mestima u Vojvodini izmereno je oko 17 stepeni, dok je u južnim predelima i dalje bilo oko 10 stepeni Celzijusa. 

"Vedro vreme sa slabim vetrom omogućava dalje zagrevanje prizemnog sloja vazduha što nam u najtoplijem delu dana donosi temperaturu i do 33 stepena Celzijusa. Najtoplije danas u Vojvodini i Timočkoj krajini, dok južnije ostaje za stepen - dva svežije", kaže Gojković.

Tanjug/Sava Radovanović

 

Dalji porast temperature u petak nam donosi još jedan tropski dan, sa vrelih 36 stepeni. Gojković kaže da će tokom dana biti sunčano i sa slabim vetrom, a da u večernjim satima sledi naoblačenje koji će tokom noći severozapadnim i zapadnim predelima doneti pljuskove, ponegde i grmljavinu.

"Sa oblacima nam stiže i zahlađenje koje će u subotu doneti pad temperature za oko pet stepeni. U centralnoj i južnoj Srbiji ostaje pretežno sunčano tokom većeg dela dana i samim tim toplije", kaže Gojković.

Tanjug/Tara Radovanović

 

Navodi da nestabilnost koja nam stiže sa zahlađenjem u nedelju će doneti padavine zapadnim i jugozapadnim predelima, dok na istoku zemlje ostaje suvo. Privremeno osveženje će drugog dana vikenda celoj zemlji doneti temperaturu ispod 30 stepeni, a nova stabilizacija vremena, koja se prognozira za sledeću nedelju, donosi nam još jedan tropski talas. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija