Društvo

Elektroprivreda Srbije: Ne planiramo restrikcije struje, oglasilo se i Ministarstvo rudarstva i energetike

Komentari

Autor: FoNet, Euronews Srbija

19/07/2022

-

13:35

Elektroprivreda Srbije: Ne planiramo restrikcije struje, oglasilo se i Ministarstvo rudarstva i energetike
Elektroprivreda Srbije: Ne planiramo restrikcije struje, oglasilo se i Ministarstvo rudarstva i energetike - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

veličina teksta

Aa Aa

Elektroprivreda Srbije (EPS) saopštila je danas da u planu poslovanja nema restrikcije električne energije, kako navode neki mediji u regionu, "niti je bilo ko iz EPS mogao dati takve neproverene informacije".

Ministarstvo rudarstva i energetike ne očekuje da bude bilo kakvih restrikcija električne energije u Srbiji i iznenađeno je plasiranjem informacija o tome u medijima, saopšteno je iz tog ministarstva.

"Restrikcija nije bilo ni kad je elektroenergetski sistem bio gotovo pred kolapsom zbog neodgovornosti i nerada bivšeg v. d. direktora JP EPS Milorada Grčića i poslovodstva ovog preduzeća. Ne očekujemo da ih bude ni sada, s obzirom na to da kao država činimo sve da obezbedimo da na zimu bude dovoljno energije i energenata za potrebe domaćinstava i privrede", navodi se u saopštenju.

Zagrebački portal Poslovni dnevnik objavio je danas, pozivajući se na izvore iz EPS, da su restrikcije struje u Srbiji moguće od sredine novembra ove, do januara naredne godine. 

Portal piše, pozivajući se na "dobro upućeni izvor iz Elektroprivrede Srbije (EPS)", da bi se u prvom talasu potrošnja struje ograničavala do dva sata na dan.

Prema istom izvoru, u slučaju pogoršanja stanja na tržištu električne energije u Evropi, predviđaju se restrikcije u trajanju od šest sati dnevno i to ravnomerno raspoređenih na pet distributivnih područja EPS. Kako prenosi Poslovni dnevnik, paziće se da distributivna područja 1 – Novi Sad i 2 – Beograd restrikcije imaju samo noću.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija