Društvo

Gužve na granicama i na ulazu i na izlazu iz Srbije- kolone na Horgošu u šest traka

Komentari

Autor: Tanjug

29/07/2022

-

15:15

Gužve na granicama i na ulazu i na izlazu iz Srbije- kolone na Horgošu u šest traka
Horgoš - Copyright MUP Srbije/kamere

veličina teksta

Aa Aa

Gužve na graničnim prelazima ne izostaju ni ovog petka, ali su velike kolone automobila danas sa obe strane prelaza - i na ulazu i na izlazu iz Srbije ka Mađarskoj, Hrvatskoj, Bugarskoj i Severnoj Makedoniji.

Ovaj vikend je posebno "kritičan", jer sa početkom raspusta u nemačkim pokrajinama Bavarska i Baden-Virtenberg kreću gužve zbog velikog broja građana srpskog, ali i turskog porekla koji prolaze Srbiju na putu ka domovini, dok je sa druge strane ovo i prvi talas "povratnika" sa odmora, ka zapadu Evrope.

Tako su danas, oko 11.30 sati, velike kolone vozila na ulazu i izlazu iz Srbije ka Mađarskoj, tradicionalno na Horgošu, ali i na Kelebiji koja obično nije preopterećena, pa čak i na najmanjem prelazu Ðala, ima više vozila nego što je uobičajeno.

Kako se vidi na kamerama MUP-a, na ulazu u Srbiju na Horgošu formirano je šest straka, uz popunjen međuprostor, a na izlazu četiri trake za putničke autobomile, dok je primetan i veći broj autobusa ovog petka.

Na Kelebiji putnici prolaze u tri kolone na ulazu i dve na izlazu iz Srbije, dok su na ulazu u zemlju na Ðali otvorene dve trake, a na izlazu jedna. Gotovo identična situacija na Batrovcima - na ulazu u Srbiju formirano je šest kolona za putnička vozila, dok putnici izlaze u četiri kolone iz Srbije. Malo je bolja situacija na graničnom prelazu Šid.

Na jugu zemlje, ista situacija vikendima zaredom - na Preševu, graničnom prelazu ka Severnoj Makedoniji, zbog odlaska i dolaska građana sa godišnjih odmora, vozila čekaju u kolonama na prelaz granice. Na ulazu u Srbiju formirano je pet traka, na izlazu - isto toliko. I na granici sa Bugarskom - gužva na granici, pa vozila u tek traka čekaju na izlaz iz Srbije, a u četiri da uđu u zemlju. Na graničnim prelazima Jabuka i Špiljani prema Crnoj Gori nema gužvi.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija