Društvo

Konkurs za brucose za smeštaj u domovima u Beogradu otvara se 1. septembra

Komentari

Autor: Tanjug

17/08/2022

-

14:57

Konkurs za brucose za smeštaj u domovima u Beogradu otvara se 1. septembra
Studentski dom 4. april - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Zamenik direktora Studentskog centara Beograd Vladimir Cvijović, rekao je danas Tanjugu da svi brucoši mogu da konkurišu za smeštaj u studentskim domovima u Beogradu od 1. do 15. septembra, a da studenti starijih godina to mogu da učine od 16. septembra do 1. novembra.

Cvijović je istakao da je konkurs za studente starijih godina organizovan u skladu sa ispitnim rokovima, upisima na određenu godinu studija i ostalim studentskim obavezama i podsetio koja je dokumentacija neophodna za prijavu brucoša.

"Studenti treba da podnesu svedočanstva iz srednje škole za sve četiri godine overena kod notara, potvrdu da su upisali fakultet, odnosno, visoku školu strukovnih studija, ličnu karu i indeks na uvid, popune prijavu koja se kupuje kod nas i uverenje o prosečnom mesečnom prihodu po članu porodice", naveo je Cvijović.

On je naglasio da iz Studentskog centra Beograd nastoje da se poveća broj slobodnih mesta u studentskim domovima i dodao da je prošle godine bilo imeđu 1.300 i 1.400 mesta u prvoj raspodeli.

"Broj mesta u Studentskim domovima pokušavamo da povećavamo iz godine u godinu, a planira se tako što se oslobađaju mesta studenata koji diplomiraju ili im istekne apsolventski staž i statut studenta", rekao je on.

Prema njegovim rečima, studenti koji u prvom trenutku ostanu ispod crte, pozivaju se kasnije kako se mesta oslobađaju.

Cvijović je kazao da u studenstskim domovima u Beogradu tokom leta boravi do 1.300 studenata, a da ih je trenutno oko 2.500, te da se uoči Beer Festa i septembarskog ispitnog roka studenti uglavnom vraćaju u svoje sobe.

Kada su u pitanju najavljena poskupljenja smeštaja i hrane u studentskim domovima, Cvijović je poručio da ta poskupljenja nisu velika.

"Cene su simbolične, na primer, sva tri obroka na dan koštaju 266 dinara, cena smeštaja u našim objektima je u zavisnosti od kategorije od 1.500 do 2.790 dinara", naveo je on.

Istakao je da na smeštaj u domovim imaju pravo samo studenti koji studiraju van svog prebivališta, a da studenti iz Beograda mogu da koriste ishranu u studentskim domovima.

Na pitanje kakva je situacija sa zaraženim studentima u Studentskom centru, Cvijović je kazao da su korona virusom zaražena četiri studenta, od kojih su tri u stacionaru Studentske poliklinike, a četvrti na kućnom lečenju.

Izrazio je nadu da u predstojećem periodu neće biti problema sa rastom broja zaraženih studenata u studentskim domovima i istakao da ni u ranijem periodu domovi nisu bili leglo zaraze i rizika.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija