Društvo

Organizatori: Evroprajd 2022 biće održan sa svim najavljenim događajima i šetnjom 17. septembra

Komentari

Autor: FoNet

20/08/2022

-

14:44

Organizatori: Evroprajd 2022 biće održan sa svim najavljenim događajima i šetnjom 17. septembra
Organizatori: Evroprajd 2022 biće održan sa svim najavljenim događajima i šetnjom 17. septembra - Copyright EuroPride 2022 Belgrade Pride, profimedi

veličina teksta

Aa Aa

Evroprajd 2022 biće održan od 12. do 18. septembra, sa svim najavljenim događajima i šetnjom 17. septembra, rutom koja je javno objavljena, saopštili su organizatori Evroprajda u Beogradu - Beograd Prajd.

Ono su u saopštenju reagovali na današnju izjavu urednika dnevnog lista Informer Dragana J. Vučićevića koji je rekao "da manifestacija neće biti održana i da je to zvanična odluka".

"Kao organizatori Evroprajda u Beogradu, svakodnevno komuniciramo s državnim organima i nemamo bilo kakav nagoveštaj da se održavanje događaja može na bilo koji način dovesti u pitanje", naveli su iz te organizacije.

Tvrde da će učesnici Prajda biti potpuno bezbedni i da će poslati poruku o značaju tolerancije i poštovanja ljudskih prava LGBT+ populacije.

Oni su se ocenila da je izjava Vučićevića uznemirila LGBT+ zajednicu.

"Zato u ime učesnika, izvođača i kompanija koje su ove godine prvi put podržale našu manifestaciju, očekujemo i tražimo od najviših predstavnika države da otklone svaku sumnju, a mi svakako nastavljamo sa završnim pripremama za održavanje EuroPride-a", izjavio je koordinator Evroprajd 2022 Goran Miletić.

Preporuka za vas

Komentari (1)

Petar J vetar

20.08.2022 20:58

Досадисте и богу и народу више. Ај бре мало сјашите. Имате чак и већа права од хетеросексуалаца. Направисте од те шетње лакрдију и спрдњу. Првих пута је и било ок да се скрене пажња на ваше проблеме а сада - у чему је фора. Изазивати, сметати, нервирати - уствари само је лова у питању и НИШТА ВИШЕ. А за те циљеве користите топовско месо по улицама.

Srbija