Društvo

Direktorka RFZO: Nabavljena vakcina protiv sezonskog gripa, u Srbiju stiže 1. oktobra

Komentari

Autor: Tanjug

25/08/2022

-

13:28

Direktorka RFZO: Nabavljena vakcina protiv sezonskog gripa, u Srbiju stiže 1. oktobra
Tanjug/AP/Leon Neal - Copyright Tanjug/AP/Leon Neal

veličina teksta

Aa Aa

Direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO) Sanja Radojević Škodrić izjavila je da je o trošku države nabavljena najkvalitetnija vakcina protiv sezonskog gripa koja će, kako je najavila, da stigne prvog oktobra.

"Završen je postupak javne nabavke za vakcine protiv sezonskog grupa. Nabavljena je o trošku države četvorovalentna, najkvalitetnija vakcina i to vakcina (francuskog proizvođača) ''Sanofi Paster'' u količinama od 373.360 doza", rekla je Škodrić za Tanjug.

Navela je da će ta vakcina da stigne 1. oktobra i da će odmah nakon toga Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" da napravi organizaciju i distribuciju tih vakcina.

Podsetila je da po programu o obaveznoj imunizaciji postoje kategorije koje mogu da dobiju vakcinu o trošku države i da su to trudnice, stariji od 65 godina, deca starija od šest meseci ukoliko imaju teška hronična oboljenja, članovi porodice osoba koje ne smeju zbog svoje bolesti da dobiju vakcine, a jako su ugroženi ukoliko se razbole, kao i svi smešteni i zaposleni u gerontološkim centrima.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija