Društvo

Poslednji vikend u avgustu i gužve na graničnim prelazima: Na Horgošu se čeka tri sata, na Preševu dva

Komentari

Autor: Tanjug

27/08/2022

-

09:16

Poslednji vikend u avgustu i gužve na graničnim prelazima: Na Horgošu se čeka tri sata, na Preševu dva
Poslednji vikend u avgustu i gužve na graničnim prelazima: Na Horgošu se čeka tri sata, na Preševu dva - Copyright mup.gov.rs

veličina teksta

Aa Aa

Poslednji je vikend u avgustu pred početak školske godine, te su se stvorile velike gužve na graničnim prelazima. Prema informacijama Uprave granične policije u 7.45 časova, na Horgošu, zadržavanja za automobile su tri sata, dok je za kamione šest sati.

Na Gradini, na izlazu i na ulazu, zadržavanje za putnička motorna vozila su 30 minuta, a na Preševu 60 minuta. Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za sve kategorije vozila, saopštili su Putevi Srbije.

Na naplatnim stanicama na auto-putevima u Republici Srbiji nema zadržavanja vozila.

Jovica Mitić iz Auto-moto saveza Srbije je vozačima savetovao da budu strpljivi ukoliko u satima pojačanog saobraćaja na pojedinim deonicama dođe do usporenije vožnje.

On je za Tanjug podsetio da je u toku sezona godišnjih odmora i da se dosta građana vraća se letovanja što će, kaže, sigurno usloviti da saobraćaj, osim na autoputevima i glavnim putnim pravcima, bude pojačanog intenziteta i na prilazima većim gradskim centrima gde se, dodao je, uobičajeno stvaraju kolone i zastoji.

mup.gov.rs

 

Naveo je da je u tim situacijama nervoza kod vozača veća što na kraju putovanja može da dovede do saobraćajne nezgode, ali i do novih zastoja i produžavanja vremena putovanja, te vozačima savetovao da budu oprezniji, strpljiviji i na put krenu malo ranije i odmorni.

Horgoš i Batrovci najopterećeniji

Vozačima je savetovao i da se dobro informišu o tome koje granične prelaze treba koristiti, navodeći da su za prolazak kroz našu zemlju stranim državljanima najinteresantniji Horgoš i Batrovci, te dodao da su to najopterećeniji granični prelazi.

Mitić je rekao da se u danima vikenda, usled pojačanog saobraćaja, očekuje da dođe do zastoja na auto-putu zbog radova na deonici između Aleksinačkih rudnika, Ražnja, Pojata i Paraćina.

"Iz tog razloga, savet vozačima je da koriste alternativni, obilazni put koji vodi od Aleksinačkih rudnika, to je regionalni, stari autoput koji vodi prema Ražnju, Pojatama do Paraćina gde se opet uključuju na autoput", rekao je Mitić.

mup.gov.rs

 

Za one koji koriste deonice autoputa između Novog Sada, Bačke Topole, Feketića i Subotice, naveo je da i tu postoji nekoliko deonica gde se izvode radovi i gde u satima pojačanog saobraćaja može biti zadržavanja.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija