Društvo

Organizatori Prajda: U fokusu žalba na odluku MUP-a, moguća i promena rute

Komentari

Autor: Tanjug

13/09/2022

-

20:30

Organizatori Prajda: U fokusu žalba na odluku MUP-a, moguća i promena rute
Parada ponosa - Copyright Tanjug/AP/Darko Vojinović

veličina teksta

Aa Aa

Organizatori Beograd prajda saopštili su da je MUP doneo odluku o zabrani rute, kao i da je u fokusu te organizacije da što pre ulože žalbu, ali ne kriju da se na stolu nalazi i rešenje za potencijalnu novu rutu, potvrđeno je za Euronews Srbija.

Dodaju da će se, kao što su najavljivali nedeljama unazad, šetnja desiti, a da sada ostaje na MUP-u da pozitivno odgovori na njihov predlog, jer je ''svima u interesu da čitav događaj prođe u najboljem mogućem redu i da ničija bezbednost ne bude ugrožena''.

''Koliko već danas, predaćemo žalbu na ovu odluku Ministarstvu unutrašnjih poslova, a ukoliko ta žalba bude odbijena, sledeća instanca je Upravni sud. Ova zabrana ne predstavlja samo kršenje Ustava Republike Srbije, budući da je Ustavni sud već četiri puta doneo odluku da su ovakve zabrane protivustavne, već i udarac na same temelje demokratskog uređenja naše zemlje'', navode iz organizacije.

Iz Beograd prajda dodaju da se još jednom pokazalo da u Srbiji nisu svi jednaki pred zakonom, kao i da Srbija, kako tvrde, ''nije dovoljno jaka da odoli pritiscima ekstremista, koji pod parolama hrišćanskih vrednosti pozivaju na diskriminaciju, netoleranciju i mržnju''.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija