Društvo

Početak nedelje uz kišovito jutro, hladan vetar i niže temperature - ali do kada?

Komentari

Autor: Euronews Srbija

03/10/2022

-

07:14

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Početak je oktobra, a vremenske prilike već podsećaju na pravu jesen. Raspodela polja niskog i visokog vazdušnog pritiska iznad Evrope je trenutno takva da blizina ova dva sistema uzrokuje jak severozapadni vetar koji nam donosi hladnu vazdušnu masu, nestabilnost i prolaznu oblačnost.

Kiša koja je ovog jutra zabeležena u severnim i centralnim predelima do sredine dana se premešta ka jugu zemlje, dok na severu dolazi do razvedravanja, navodi meteorološkinja Euronews Srbija Ljubica Gojković.

Kiša će  u poslepodnevnim satima biti u postepenom slabljenju. Tako ćemo u drugoj polovini dana imati više sunčanih perioda, a vreme će biti suvo, osim na planinama gde će i dalje biti uslova za slabe, krakotrajne padavine. 

Tanjug/Vladimir Šporčić

 

Iako dolazi do razvedravanja, hladan severozapadni vetar uzrokuje da temperatura ne prelazi 18 stepeni. Najtoplije danas u Beogradu i Negotinu, dok će u ostalim gradovima biti za stepen - dva hladnije.

Sveže i sutra

Sveže ostaje i sutra, kada se za rane jutarnje sate prognozira temperatura oko 8 stepen. Tokom dana će biti za koji stepen hladnije nego danas, a vreme promenljivo i nestabilno, sa uslovim za lokalne pljuskove.

Hladan severozapadni vetar duvaće sve do srede, kada dolazi do postepenog smirivanja vremenske situacije. Centar anticiklona će se u drugoj polovini nedelje nalaziti iznad Srbije, što nam donosi stabilnije i malo toplije vreme. Od srede pa sve do kraja nedelje vreme ostaje vedro, a temperatura u postepenom porastu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija