Društvo

Tužilaštvo traži pritvor za policajce koji su odavali informacije

Komentari

Autor: Tanjug

16/11/2022

-

17:29

Tužilaštvo traži pritvor za policajce koji su odavali informacije
Tužilaštvo traži pritvor za policajce koji su odavali informacije - Copyright google.rs/maps

veličina teksta

Aa Aa

Tužilaštvo za organizovani kriminal predložilo je sudu da odredi pritvor policijskim službenicima Aleksandra P. i Nikole V.iz Beograda, koji se sumnjiče da su vođama organizovane kriminalne grupe Veljku Belivuku i Marku Milkoviću odavali poverljive podatke iz elektronskog sistema Ministarstva unutrašnjih poslova.

Tužilaštvo je predložilo da im se odredi pritvor zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog dela, opasnosti od bekstva i uticaja na svedoke, kao i da se N.V. odredi mera zabrane prilaženja, sastajanja ili komuniciranja sa određenim osobama, saopštilo je ovo tužilaštvo.

Tužilaštvo je pokrenulo i krivični postupak protiv osumnjičenih zbog sumnje da su počinili krivična dela udruživanje radi višenja krivičnih dela i zloupotreba službenog položaja.

A.P. i N.V, uhapšeni su 15. novembra po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal uz saradnju sa Službom MUP-a za unutrašnju kontrolu.

Prema navodima krivičene prijave, postoji osnovana sumnja da su od juna do oktobra 2020. godine u više navrata neovlašćeno pripadnicima organizovane kriminalne grupe čiji su organizatori Belivuk i Miljković odavali poverljive podatke iz elektronskog sistema MUP-a.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija