Društvo

Advokat: Luka Bojović prošao proceduru identifikacije i otišao je kući

Komentari

Autor: Tanjug

30/11/2022

-

22:59

Advokat: Luka Bojović prošao proceduru identifikacije i otišao je kući
Borivoje Borović - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Advokat Borivoje Borović, nekadašnji branilac Luke Bojovića, koji je večeras deportovan iz Španije posle 10 godina provedenih u zatvoru, rekao je za Tanjug da je Bojović prošao proceduru identifikacije na aerodromu.

Borović je rekao i da je Bojoviću sve sređeno što se tiče dokumenata, kao i da je on napustio aerodrom i otišao kući.

Bojović je obavio razgovor sa policijom, odnosno prošao proceduru identifikacije, rekao je advokat koji nije želeo da iznosi druge detalje.

Bojović je danas stigao u Srbiju letom iz Madroda. n je u Španiji izdrćao više od polovine kazne od 18 godina zatvora, ali nije neuobičajeno da strani državljani budu deportovani nakon odsluženja polovine dosuđene kazne.

Prema prethodnom saopštenju Ministarstva pravde, protiv njega se u Srbiji ne vodi krivični postupak, niti postoji krivična sankcija koja mu je izrečena i koju Bojović treba da izdržava.

"On je kod nas slobodan čovek, ne vodi se nijedan postupak protiv njega. Naravno, obavićemo neke razgovore sa njim, njemu jeste bezbednost ugrožena u Srbiji, na šta će biti upozoren. Šta će dalje biti, to ćemo tek da vidimo", rekao je nedavno načelnik Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Ninoslav Cmolić.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija