Društvo

Novinarki Euronews Srbija sa Kosova i Metohije Anđelki Ćup dodeljena prva nagrada UNS-a za reportažu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

16/12/2022

-

17:51

Novinarki Euronews Srbija sa Kosova i Metohije Anđelki Ćup dodeljena prva nagrada UNS-a za reportažu
Novinarki Euronews Srbija sa Kosova i Metohije Anđelki Ćup dodeljena prva nagrada UNS-a za reportažu - Copyright Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Novinarki Euronews Srbija Anđelki Ćup dodeljena je prva nagrada UNS-a “Laza Kostić” za reportažu “Crna zemlja ne progovara”, prikazanu na televiziji Euronewsu Srbija. Prvi put su za reportažu dodeljene dve ravnopravne prve nagrade, pa je istu nagradu dobila i novinarka Mina Delić.

"Crna zemlja ne progovara” je samo deo posvećenog rada Anđelke Ćup u oblasti reportaže. Reporterka Euronews Srbija donosi "specifičnu emociju prostora Kosova i Metohije, problema i sukobljenih sila, između kojih stvara i sa uspehom obavlja novinarski posao. Slika koja nastaje u njenim reportažama deo je istine koju većina zaboravlja i do nje teško dolazi”, piše u saopštenju žirija.

Nenadu Ristiću i Dragoljubu Janojliću dodeljena je nagrada UNS-a za životno delo, a Branku Žujoviću specijalno priznanje za seriju istraživačkih tekstova.

Nagrada "Dimitrije Davidović", za uređivački poduhvat dodeljena je Radomanu Kanjevcu, glavnom i odgovornom uredniku Drugog programa Radio Beograda, a Milevi Malešić, direktorki i glavnoj i odgovornoj urednici Televizije „Forum“ iz Prijepolja dodeljena je Specijalna nagrada „Žika M. Jovanović“, za doprinos istoriji štampe i novinarstva. Zlatna povelja UNS-a dodeljena je Dragoslavi Dragani Peskarević, za dugogodišnji rad i doprinos razvoju novinarstva, kao i afirmaciji novinarske organizacije veterana. Ivan Ilić, dopisnik iz Brisela RTV Vojvodina dobitnik je nagrade za novinarsko stvaralaštvo "Laza Kostić" u kategoriji „Vest i izveštaj“. Nagrada "Laza Kostić" za karikaturu i novinarsku satiru dodeljena je Ninusu Nestoroviću a nagrada “Bogdan Tirnanić” pripala je Daliboru Bubnjeviću, glavnom i odgovornom uredniku lista “Zrenjanin”.

Nagrade će biti uručene na Dan UNS-a u sredu 21. decembra u 13 sati u Pres centru UNS-a, a  tom prilikom biće uručena i UNS-ova nagrada za borbenost u novinarskom izražavanju i za originalan novinarski potez “Aleksandar Tijanić“ novinaru Vuku Cvijiću.

Komentari (0)

Srbija