Društvo

Januar kakav se ne pamti: Temperature ekstremno iznad proseka, danas čak 18 stepeni

Komentari

Autor: Euronews Srbija

02/01/2023

-

07:34

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Stabilno, sunčano i veoma toplo vreme nastavlja se i u prvim danima nove godine. Polje visokog vazdušnog pritiska koje se i dalje nalazi iznad Mediterana donosi nam veoma toplu vazdušnu masu, dok u isto vreme sprečava prodor kišonosnih oblaka sa severa do naše zemlje, navodi meteorološkinja Euronews Srbija Ljubica Gojković.

Vreme će i danas u celoj zemlji biti pretežno sunčano, sa slabim vetrom i temperaturom ekstremno iznad proseka.

Temperatura će u zapadnim i severnim predelima dostizati 18 stepeni, u Beogradu i centralnoj Srbiji očekuje se oko 17, dok na istoku i jugu ipak ostaje malo svežije sa temperaturom od 10 do 14 stepeni.

Stiže naoblačenje i manji pad temperature

Sutra dolazi do promene pravca vetra na severozapadni što će uzrokovati pad temperature u Vojvodini i zapadnoj Srbiji, ali se zato otopljenje očekuje u istočnim i južnim predelima gde će lokalno biti i do 18 stepeni.

U gradovima centralne Srbije očekuje se oko 14 stepeni, a u Vojvodini temperatura ostaje oko 12. podeljka.

FOTO TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ/ bs

 

"Zajedno sa zahlađenjem dolazi do naoblačenja, međutim vreme ostaje suvo. U sredu će u celoj zemlji biti pretežno oblačno, ali bez padavina, a maksimalna temperatura kretaće se oko 10 stepeni", navodi Gojković.

Drugu polovinu nedelje obeležiće smena sunca i oblaka i relativno toplo vreme. Iako će na nebu iznad Srbije biti nešto više oblaka, zbog tople vazdušne mase, temperatura će se i dalje kretati od 10 do 15 stepeni.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija