Društvo

Vikend donosi vremenski obrt: Ledena nedelja završava se otopljenjem

Komentari

Autor: Euronews Srbija

11/02/2023

-

08:22

Vikend donosi vremenski obrt: Ledena nedelja završava se otopljenjem
Vreme u Beogradu - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Prva ledena nedelja ove zime završava se otopljenjem, ali i promenom vremena. Sa severa Atlantika stiže intenzivan ciklon koji će oslabiti uticaj polja visokog vazdušnog pritiska i doneti nam prolaznu nestabilnost. Zbog svog severnog položaja do naše zemlje u nedelju stiže samo visinski front, koji će nam doneti padavine, ali ne i zahlađenje.

Prvi dan vikenda biće sa nešto više oblaka, ali vreme ostaje suvo. U najtoplijem delu dana u Vojvodini se lokalno očekuje i do 7 stepeni, dok će južnije biti hladnije, sa temperaturom oko 4. podeljka. Na planinama i dalje malo ispod nule.

U noći između subote i nedelje bićemo pod uticajem fronta sa severa, što znači umeren, povremeno pojačan severni i severozapadni vetar i mešovite padavine. Kiša će padati u Vojvodini, dok se južno od Save i Dunava očekuje susnežica u nižim predelima, a na planinama sneg.

U nedelju će toplije biti već u ranim jutarnjim satima, dakle oko i malo iznad nule, dok će se tokom dana temperatura kretati od 3 stepena u Nišu, pa do 8 u istočnim i severnim predelima.

Pod uticajem severnog vetra padavinska zona se tokom dana premešta ka jugu, te će u poslepodnevnim satima doći do delimičnog razvedravanja u Vojvodini, dok će sneg padati na planinama sve do ponedeljka.

Od ponedeljka ponovo dolazimo pod uticaje anticiklona, što znači hladna jutra, suvo i pretežno sunčano vreme, ali će ovog puta dani biti malo topliji. Prognostički modeli za narednu nedelju najavljuju dosta sunčanih perioda i maksimalnu temperaturu oko 7 stepeni. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija