Društvo

Mladi Romi i Romkinje dobiće mogućnost da stažiraju u organima državne uprave

Komentari

Autor: Tanjug

28/02/2023

-

18:05

Mladi Romi i Romkinje dobiće mogućnost da stažiraju u organima državne uprave
Tanjug/Ministarstvo za ljudska i manjinska prava - Copyright Tanjug/Ministarstvo za ljudska i manjinska prava

veličina teksta

Aa Aa

Ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Tomislav Žigmanov i direktor Fonda za obrazovanje Roma Čupi Redžepali potpisali su danas u Palati Srbija Sporazum kojim će mladi Romi i Romkinje dobiti mogućnost da stažiraju u resornom Ministarstvu.

"Ovim sporazumom stvara se pozitivno okruženje, jer će mladi Romi i Romkinje dobiti mogućnost da stažiraju u organima državne uprave i na taj način ćemo ostvariti zajednički cilj, što veće zapošljavanje mladih obrazovanih Roma", rekao je Žigmanov.

On je istakao da je uloga države da napravi normativni okvir u kojem će svi njeni građani biti ravnopravni, te da sprovodi mere koje vode smanjivanju društvenih nejednakosti i siromaštva romske zajednice. 

"Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog nastaviće da podržava ovakve programe koje Fond za obrazovanje Roma sprovodi, a koji doprinose napretku u obrazovanju Roma", kazao je Žigmanov. 

Direktor Fonda za obrazovanje Roma Čupi Redžepali objasnio je kako su Romi do sada više radili u privatnom i biznis sektoru.

"Ovo je viši stepen. Sada će biti tamo gde se kreiraju javne politike za Rome, kako bi mogli da daju svoj doprinos u implementaciju svih javnih politika, uključujući i nacionalnu strategiju za Rome", rekao je Redžepali.


 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija