Društvo

Danas oblačno i uz padavine, ali za vikend ponovo stižu prolećne temperature

Komentari

Autor: Euronews Srbija

15/03/2023

-

07:22

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Maksimalna dnevna temperatura danas se neće bitnije razlikovati od jutarnjih vrednosti - u Vojvodini tokom celog dana biće oko 8 stepeni, ali će malo toplije ipak biti na istoku i jugoistoku, gde će biti do 12 stepeni Celzijusa.

Veći deo Balkanskog poluostrva danas će biti pod uticajem ciklona što nam donosi dugotrajne padavine i hladnu vazdušnu masu, a kiša koja je u ranim jutarnjim satima zahvatila zapadne i jugozapadne predele, do sredine dana proširuje se na veći deo Srbije, kaže meteorološkinja Euronews Srbije Ljubica Gojković.

U višim planinskim predelima kiša će u večernjim satima prelaziti u susnežicu i sneg. Prolazak hladnog fronta praćen je i jakim severozapadnim vetrom, koji će u Vojvodini i planinskim predelima povremeno dostizati olujnu jačinu. Ovaj hladan vetar uzrokovaće i dodatni efekat hladnoće.

Drugu polovinu nedelje obeležiće postepena stabilizacija vremena. Olujni severozapadni vetar duvaće i u četvrtak, što će zahlađenje doneti i južnim predelima. Maksimalna temperatura u celoj zemlji biće oko 8 stepeni, ali će se zbog vetra činiti da je hladnije od izmerenih vrednosti.

U četvrtak, u Vojvodini sledi razvedravanje, dok će slaba kiša i susnežica padati još na istoku i jugoistoku Srbije, dok se od petka ponovo sunčano toplije vreme, a potom za vikend i temperature više od 15 stepeni.

"S obzirom na to da proleće kalendarski počinje za nešto manje od sedam dana, pred nama su poslednja dva hladna zimska dana ove sezone", zaključuje Gojković.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija