Društvo

Digitalni nomadi u Srbiji od danas mogu da se vakcinišu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

09/07/2021

-

14:17

Digitalni nomadi u Srbiji od danas mogu da se vakcinišu
Digitalni nomadi u Srbiji od danas mogu da se vakcinišu - Copyright Tanjug AP/Eugene Hoshiko

veličina teksta

Aa Aa

Vlada Republike Srbije saopštila je danas da digitalni profesionalci iz inostranstva, koji prethodno nisu vakcinisani, a svoje pravo na ulazak u našu zemlju već su ostvarili na osnovu negativnog RT-PCR testa ili potvrde o preležanoj bolesti kovid 19, sada dobijaju priliku da se vakcinišu u zasebnim terminima jednom od tri ponuđene vakcine.

U saopštenju se navodi da je reč o vakcinama Fajzer Biontek, Sinofarm ili Sputnjik V i dodaje da je na sednici Vlade održanoj 1. jula donet Zaključak kojim se pokreće program obezbeđivanja posebnih uslova vakcinacije protiv kovida 19 za digitalne nomade koji posećuju Srbiju.

Formular za prijavu zainteresovanih za vakcinaciju dostupan je na sajtu, a svi koji zadovoljavaju potrebne uslove i predstave validne dokaze o radnoj aktivnosti kao digitalni nomadi dobijaju priliku da zakažu svoj termin vakcinacije.

Donošenjem ovog zaključka, a kroz obezbeđivanje posebnog programa vakcinacije, podržava se internacionalna kampanja inicijative BelgradeGets.Digital.

Cilj kampanje je unapređenje pozicije Beograda i Srbije kao jedne od 20 najatraktivnijih svetskih destinacija za digitalne nomade.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija