Društvo

Ovih dana gledamo "drugo lice" proleća: Danas pljuskovi i grmljavina, a od sutra i zahlađenje

Komentari

Autor: Tanjug

24/04/2023

-

07:20

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Novu radnu nedelju obeležiće oblaci i kiša. Za sredu je prognozirano i zahlađenje, pa će na planinama provejavati susnežica i sneg, ali uprkos kiši i pljuskovima, danas će ostati relativno toplo.

Vrednosti temperature u najtoplijem delu dana kretaće se od 19 do 23 stepena. Prolazak oblaka danas će pratiti slab do umeren jugozapadni i jugoistočni vetar koji će duvati brzinom od 3 do 8 m/s.

"Vikend za nama obeležilo je dosta sunčanih sati i prijatna prolećna temperatura. Među najtoplijim gradovima bila je Sremska Mitrovica, gde je juče izmereno čak 26 stepeni. Toplo je bilo i u Ćupriji i Valjevu sa 24 stepena u hladu", kaže meteorolog i urednica vremenske prognoze Euronews Srbije, Milena Lazarević.

"Proleće će nam kroz manje od 6 sati pokazati svoju drugu, nestabilniju, stranu. Vreme je počelo da se kvari u toku noći. Dokaz za to su oblaci koji ovog puta stižu iz pravca jugozapada. Oni na svom putu prelaze preko vodene površine pa u sebi nose veću količinu vlage, nego kad bi prelazili samo preko kopna", dodaje ona.

Danas, padavine u u pojedinim predelima zemlje mogu biti obilne i intezivne, a osim pljuskova, biće uslova i za grmljavinu i za grad. Padavinska zona u narednim satima širiće se od Kragujevca prema Beogradu zatim dalje prema Subotici.

"Kiša će nas pratiti i u utorak i u sredu. Sredina nedelje doneće nam i osetan pad temperature pa se osim kiše očekuje i sneg. Ali bez brige, snežne padavine očekuju se samo na višim nadmorskim visinama", kaže Lazarević.

Stabilizacija vremena, za sada, vidljiva je od četvrtka.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija