Društvo

Ministarstvo prosvete o OŠ Vladislav Ribnikar: Ko nije spreman ne mora na nastavu, poseban model upisa za osmake

Komentari

Autor: Euronews Srbija

22/05/2023

-

16:02

Ministarstvo prosvete o OŠ Vladislav Ribnikar: Ko nije spreman ne mora na nastavu, poseban model upisa za osmake
Ministarstvo prosvete o OŠ Vladislav Ribnikar: Ko nije spreman ne mora na nastavu, poseban model upisa za osmake - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

veličina teksta

Aa Aa

Ministarstvo prosvete je na osnovu odluke pedagoškog kolegijuma škole i u dogovoru sa Savetom roditelja Ogledne osnovne škole „Vladislav Ribnikar“ i Radne grupe za podršku mentalnom zdravlju i sigurnosti mladih, dalo preporuku za organizaciju obrazovno-vaspitnog rada i vannastavnih aktivnosti do kraja nastavne godine, za sve učenike ove škole.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva, svakom detetu, koje se ne oseća spremno da pohađa nastavu i kome je neophodna podrška, ista je omogućena od strane stručnih lica.

Dodaju da se nastava, kao i ostali vidovi podrške procesu učenja, održavaju isključivo za decu čiji su roditelji izrazili želju za tim, te da svaki roditelj ima mogućnost da, u bilo kom trenutku, promeni odluku u skladu sa trenutnim osećanjima svog deteta.

Ministarstvo prosvete priprema predlog posebnog modela upisa u srednju školu za učenike 8. razreda ove beogradske škole koji će se prvo predstaviti roditeljima.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija