Društvo

Vesić: Do danas 9.750 prekonfigurisanih TAG sistema za naplatu putarine u Srbiji i Severnoj Makedoniji

Komentari

Autor: Tanjug

10/07/2023

-

14:42

Vesić: Do danas 9.750 prekonfigurisanih TAG sistema za naplatu putarine u Srbiji i Severnoj Makedoniji
Vesić: Do danas 9.750 prekonfigurisanih TAG sistema za naplatu putarine u Srbiji i Severnoj Makedoniji - Copyright Tanjug/MGSI/Predrag Mitić

veličina teksta

Aa Aa

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić rekao je danas da je do danas prekonfigurisano ukupno  9.570 TAG-ova za naplatu putarine u Srbiji i Severnoj Makedoniji, što je, kako je istakao, više od hiljadu dnevno.

On je dodao da je u tom periodu zabeleženo i 1.000 novih korisnika TAG sistema dnevno.

"To je jasan pokazatelj da su građani zainteresovani za korišćenje zajedničkog TAG-a sa Severnom Makedonijom", rekao je Vesić za Tanjug.

On je naglasio da je prekonfiguraciju moguće obaviti na 24 mesta.

"To su prodajna mesta u Putevima Srbije, AMSS i Pošti Srbije. Adrese prodajnih mesta su istaknute na sajtu Puteva Srbije, a dodatno mesto za prekonfiguraciju, 25. po redu, nalazi se na Preševu, odmah posle naplatne rampe", rekao je ministar.

On je naglasio da čitava procedura traje maksimalno deset minuta, te da je TAG aktivan nakon pola sata.

Vesić je istakao da, prema procenama, na dnevnom nivou kroz Severnu Makedoniju prođe oko 7.000 vozila sa srpskim tablicama.

"Do sada smo imali samo pripejd TAG-ove, sada se prekonfiguracijom oni vezuju za platnu karticu", rekao je on.

Objasnio je da se ovo odnosi i na TAG-ove Severne Makedonije, čiji će vozači po istom sistemu moći da putuju kroz Srbiju. 

"U narednom periodu očekujem da imamo uključene u sistem zajedničke naplate putarine Hrvatsku, Albaniju, Grčku i Crnu Goru. Mi vidimo Balkan kao prostor bez granica gde ljudi mogu nesmetano i slobodno da putuju", rekao je Vesić.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija