Društvo

Konačno isključeni svi meteoalarmi: Pred Srbijom sunčan i vedar dan, ali temperatura značajno ispod proseka

Komentari

Autor: Euronews Srbija

27/07/2023

-

08:23

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

U Srbiji će danas biti sunčano i vedro, sa maksimalnom dnevnom temperaturom do 26 stepeni. Nakon više od nedelju dana stalnih upozorenja meteorologa na nevreme, danas su konačno isključeni svi meteoalarmi.

"Hladan front je prilično brzo prošao preko Srbije zahvaljujući jakom vetru koji je duva i u prizemlju i na visini. Vazdušni pritisak sada raste, a ovaj anticiklon držaće kišonone oblake i oluje daleko od nas bar u narednih sedam dana", kaže meteorološkinja Euronews Srbija Milena Lazarević.

Ona je navela da je pred nama sunčan i vedar dan, bez kiše i pljuskova. Temperatura će biti ispod proseka za ovo doba godine. Maksimalna dnevna od 23 do 26 stepeni.

"Biće, dakle, svežije nego što smo navikli za kraj jula, a dodatanom osećaju svežine doprinosiće

pojačan severozapadni vetar koji će duvati širom naše zemlje", navela je Lazarević.

Dodaje da će nešto jači udari vetra biti poslepodne u Negotinskoj i Timočkoj Krajini.

Tanjug/Miloš Milivojević

 

U Beogradu će ujutro i pre podne biti umereno do potpuno oblčno i suvo, po podne ua smanjenje oblačnosti. Vetar umeren, severozapadni. Najniža temperatura oko 14 stepeni, a najviša dnevna oko 24 stepena.

Prognoza za naredne dane

Sutra i za dane vikenda očekuje nas stabilno vreme.

"Ne očekuje se kiša već samo vedro i sunčano nebo, temperatura će biti u porastu, ali neće preleziti 35 stepeni. U najtoplijem delu dana do 34 stepena", kaže Lazarević.

Iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda kažu da se u nedelju uveče na severu i zapadu zemlje, uz lokalni razvoj oblačnosti, mogu očekivati kratkotrajni pljuskovi s grmljavinom, koji će se u ponedeljak uz pojačan severni vetar, proširiti i na ostale krajeve. Zatim sledi promenljivo vreme, u utorak suvo, a od srede ponovo sa kišom i pljuskovima.


 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija