Društvo

Raspisan javni poziv za Akcioni plan Strategije za borbu protiv nasilja

Komentari

Autor: Tanjug

25/08/2023

-

15:41

Raspisan javni poziv za Akcioni plan Strategije za borbu protiv nasilja
Raspisan javni poziv za Akcioni plan Strategije za borbu protiv nasilja - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Ministarstvo za lјudska i manjinska prava i društveni dijalog, u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošlјavanje, boračka i socijalna pitanja, raspisalo je Javni poziv organizacijama civilnog društva za podnošenje kandidature za učešće u izradi Akcionog plana za sprovođenje Strategije za sprečavanje i borbu protiv rodno zasnovanog nasilјa prema ženama i nasilјa u porodici za period od 2021. do 2025. godine.

Kako je navedeno, javni poziv sprovodi se sa cilјem da se obezbedi transparentnost i učešće civilnog sektora u radu Radne grupe za izradu Akcionog plana.

Akcionim planom detalјnije će se definisati aktivnosti, način njihovog sprovođenja, kao i nosioci aktivnosti i partneri, a sve u cilјu obezbeđivanja povećane sigurnosti žena od rodno zasnovanog nasilјa u porodici i u partnerskim odnosima. 

Javni poziv namenjen je organizacijama civilnog društva koje deluju u oblasti sprečavanja i borbe protiv rodno zasnovanog nasilјa prema ženama i nasilјa u porodici i partnerskih odnosa.

Pravo učešća na Javnom pozivu imaju organizacije civilnog društva, osnovane i registrovane saglasno propisima Republike Srbije, koje deluju u oblasti utvrđenih ovim javnim pozivom, ističe se u saopštenju.

Zainteresovane organizacije civilnog društva dužne su da svoje prijave, zajedno sa pripadajućom dokumentacijom, u naznačenom roku dostave isklјučivo elektronskim putem na i-mejl adresu: javni.poziv@minljmpdd.gov.rs sa napomenom: "Kandidatura za učešće u izradi Akcionog plana za sprovođenje Strategije za sprečavanje i borbu protiv rodno zasnovanog nasilјa prema ženama i nasilјa u porodici za period od 2021. do 2025. godine".

Rok za podnošenje prijava traje od 25. avgusta do 11. septembra 2023. godine.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija