Društvo

Novo upozorenje RHMZ: U naredna dva sata u pojedine delove Srbije stiže osveženje

Komentari

Autor: Euronews Srbija

28/08/2023

-

18:39

Novo upozorenje RHMZ: U naredna dva sata u pojedine delove Srbije stiže osveženje
Novo upozorenje RHMZ: U naredna dva sata u pojedine delove Srbije stiže osveženje - Copyright Tanjug/Vladimir Šporčić, Strahinja Aćimović, Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) najavio je da se u naredna dva sata na Kosovu i Metohiji kao i u planinskim predelima jugozapadne Srbije očekuju pljuskovi sa grmljavinom.

"U naredna dva sata na Kosovu i Metohiji, kao i u planinskim predelima jugozapadne Srbije uz lokalni razvoj oblačnosti pojava pljuskova sa grmljavinom. U Vojvodini, Podunavlju i Pomoravlju duvaće umeren i jak jugoistočni vetar (topla košava)", navodi se na sajtu RHMZ.

Kako dodaju, današnji dan je dosta topao, a dnevna temperatura kreće se u rasponu od 35 do 39 stepeni Celzijusa, dok je u Beogradu danas izmereno maksimalnih 37 stepeni.

Kako je  meteorolog i urednica vremenske prognoze na Euronews Srbija Milena Lazarević ranije rekla već danima naš region beleži visoke temperature koje tokom dana idu i iznad 30 i 35 stepeni. Zemlja se sad prilično zagrejala, baš kao i more, pa će dolazak hladnog fronta sa severa izazvati burne reakcije u atmosferi i oluje.

"Hladan front dolazi sutra, tako da će i oluje u Srbiji biti aktuelne. U većem delu zemlje danas se očekuje mirno vreme, uz dnevni razvoj oblaka iz kojih poslepodne može i malo zagrmeti", dodaje Lazarević.

Sutra bi trebalo da bude najdinamičniji dan u ovoj sedmici. Očekuju se olujni udari vetra, jake grmljavine, grad i intenzivni pljuskovi sa količinom većom od 20 litara po metru kvadratnom. 

Sve ovo biće praćeno i naglim padom temperature, a nestabilno vreme, kako za sada stvari stoje, pratiće nas do vikenda.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija