Politika

Jeremić: Francusko-nemački plan poguban, izbori su trenutak istine za Srbiju

Komentari

Autor: Fonet

30/09/2023

-

21:19

Jeremić: Francusko-nemački plan poguban, izbori su trenutak istine za Srbiju
Vuk Jeremić - Copyright Tanjug/Tara Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da su predstojeći izbori "trenutak istine" i poslednja prilika da se stane na put sprovođenju pogubnog "francusko-nemačkog" plana, čime bi se nepovratno zaokružila nezavisnost Kosova.

"Svi kojima je interes Srbije na prvom mestu trebalo bi da budu svesni da danas, kada sudbina našeg naroda i svetinja na Kosovu i Metohiji i celovitost države visi o koncu, jedini odgovoran korak može biti široko nacionalno okupljanje svih patriotskih snaga u Srbiji", rekao je Jeremić u Požarevcu, gde je održana Izborna skupština Gradskog odbora Narodne stranke.

On je dodao da tu pre svega misli na Novu Demokratsku stranku Srbije, Pokret obnove Kraljevine Srbije, Zavetnike i Dveri, ali i na vanparlamentarne organizacije koje se "nedvosmisleno zalažu za državotvornu, suverenističku politiku, kao što je Dosta je bilo".

Jeremić je naveo da se prozapadna opozicija ujedinila i čestitao im na tome.

"Nema opravdanja da i stranke patriotske orijentacije to isto ne urade, ako nam je iskreno stalo do toga da se zaustavi srljanje u propast i veleizdaju", istakao je Jeremić.

Za predsednika Gradskog odbora Narodne stranke Požarevac izabran je Nenad Ilić, a izabrani su i delegati za Skupštinu Narodne stranke, zakazanu za 22. oktobar.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija