Politika

Mali sa zamenikom direktora MMF: Predstavićemo rezultate Srbije na najbolji način

Komentari

Autor: Tanjug

11/10/2023

-

13:27

Mali sa zamenikom direktora MMF: Predstavićemo rezultate Srbije na najbolji način
Mali sa zamenikom direktora MMF: Predstavićemo rezultate Srbije na najbolji način - Copyright Tanjug/video

veličina teksta

Aa Aa

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar finansija Siniša Mali sastao se u Marakešu, u okviru Godišnje skupštine Svetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda, sa zamenikom direktora MMF Bo Lijem.

Ministar Mali i Li su razgovarali о globalnim dešavanjima, saradnji Srbije sa MMF-om, postignutim rezultatima 

"Iskoristićemo ovu priliku da razgovaramo sa najjačim finasijskim institucijama u svetu i da im predstavimo rezultate koje je Srbija postigla", rekao je Mali Tanjugu pred sastanak sa visokim zvaničnikom MMF.

Sastanku je prisustvovala i guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković.

Mali će imati danas sastanke i sa potpredsednicom Svetske banke  Antonelom Basani, direktorom Departmana za Evropu MMF  Alfredom Kamerom, kao i sa predstavnicima BNP Paribas banke,  Saudijskim fondom za razvoj, Dojče bankom i investicionim fondovima.

Sastaće se sa najvećim finansijerima i investitorima, kojima će predstaviti aktuelne projekte i potencijale Srbije za nove investicije.

Potpredsednik Vlade Srbije će tokom boravka u Marakešu, do 12. oktobra, učestvovati na okruglom stolu sa investitorima iz celog sveta, koji ulažu u obveznice Republike Srbije i predstaviti im postignute rezultate, makroekonomske pokazatelje i drugo.

Godišnji skup Svetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda počeo je 9. oktobra u marokanskom gradu Marakešu i traje do 15. oktobra, a održava se u senci novog sukoba na Bliskom istoku.

Na skupu učestvuju ministri finansija i guverneri centralnih banaka iz više od 190 zemalja, a cilj okupljanja je, prema rečima direktorke MMF Kristaline Georgieve, "gradnja mostova ka budućem održivom i inkluzivnom rastu". 

Komentari (0)

Srbija